Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Petr Stančík , , , , ,

H2O in zaklad blaznega očesa

24.90

 • Ilustracije: Galina Miklínová
 • Prevod: Peter Svetina
 • Vezava: trda
 • Število strani: 88
 • ISBN: 978-961-7132-68-7
 • Leto izida: 2023
 • Starost: 8+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Klan H2O se odpravi na novo pomembno misijo: Hubert, Hugo in Ofelija se s pomočjo zmanjševalca in podmornice Abramis znova soočijo z nepoboljšljivim hudobcem profesorjem Vulpesom in njegovim nič manj nepoboljšljivim prisklednikom. Neverjetna zgodba o prigodah prijateljskega klana, zračni ladji Abramis, gotski podzemni železnici in ropu Državne banke.

Knjiga je izšla s finančno podporo Ministrstva za kulturo Republike Češke.

 

 • Nadaljevanje uspešnice H₂O in skrivna vodna misija, ki je leta 2018 na Češkem dobila zlato pentljo za najboljšo otroško knjigo. Poiščite še prvi del, da boste vedeli, kako se je s klanom H₂O vse skupaj sploh začelo.
 • Pustolovska pripoved postreže z napetim in domišljijsko razvejanim dogajanjem. Spretno nas vodi po zgodbenih rokavih in poudarja pomen prijateljstva, iskrenosti in iznajdljivosti.
 • Zgodba za vso družino! Mlade bralce bodo očarali nenavadni izumi, domislice in preobrati, starejši pa bodo lahko razbirali številne aluzije na Prago in njene značilnosti.
 • V knjigi boste tudi tokrat našli kopico znanih, manj znanih ali preprosto čudaških dejstev, predmetov in oseb.
 • Odličen prevod priznanega avtorja Petra Svetine in ilustracije nagrajene češke ilustratorke Galine Miklínove, ki popestrijo branje.

Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Stančík ob robovih strani izpostavlja zanimivosti, posebnosti in dejstva, ki bralca najprej nasmejijo, nato pa budijo razmislek, kako bi ubesedili resnična dejstva. Imenitne ilustracije so delo Galine Miklínové, knjigi pa daje še poseben poprh prevod Petra Svetine. Leta 2018 je na Češkem H2O in zaklad blaznega očesa dobil zlato pentljo za najboljšo otroško knjigo. Zelo toplo priporočam. In, pssst, ta knjiga je imeniten izbor za najboljši začetek počitnic mladih izumiteljev!

Petr Stančík
Petr Stančík (1968) je češki avtor, ki je do leta 2006 ustvarjal pod psevdonimom Petr Odillo Stradický ze Strdic. Študiral je režijo na Akademiji uprizoritvenih umetnosti v Pragi, danes pa se v celoti posveča pisanju. Je pesnik, prozaist, avtor otroških knjig, scenarist, pisec reklamnih besedil, esejist. Otrokom so namenjene podzemna pravljična grozljivka Koren ga je potegnil pod zemljo (Mrkev ho vcucla pod zem, 2013), štiri napete dogodivščine jazbeca Hrujde (Jezevec Chrujda, 2014–2017) in knjiga O lijevi luknji (O Dířes Trychtýře, 2016), ki ima čisto pravo luknjo, skozi katero lahko po slamici pijete recimo sok. Leta 2015 je prejel nagrado Magnesia Litera, leta 2018 pa je za otroško knjigo H2O in skrivna vodna misija prejel češko zlato pentljo. Njegova dela združujejo dejstva s fantazijo, prepredena so s skrivnostnostjo ter opozarjajo na pomen majhnih užitkov v življenju.
Galina Miklínová
Galina Miklínová (1970), češka ilustratorka in režiserka animiranih filmov, je avtorica priljubljene risanke o Kanafasku (O Kanafáskovi) in petih avtorskih kratkih filmov. S pisateljem Pavlom Šrutom je spravila na svet trilogijo Lihožerci (Lichožrouti; nagrade Magnesia Litera 2009, najlepša knjiga leta 2009, Magnesia Litera za knjigo desetletja. Vse tri knjige o lihožercih so prevedene v slovenščino). Po motivih prvega dela je leta 2016 posnela svoj prvi celovečerni animirani film Lihožerci (Lichožrouti; nagrada trilobit 2017 ter nominaciji za češkega Iva in za nagrado češke filmske kritike. Animirani film je bil preveden in predvajan tudi v Sloveniji). Za otroke je ilustrirala več kot trideset knjig. Njene ilustracije lahko med drugim občudujemo v knjigi H2O in skrivna vodna misija.
Peter Svetina
Peter Svetina se je rodil leta 1970 v Ljubljani. Študiral je zlasti v Ljubljani, nekaj malega pa tudi v Pragi. Slovensko književnost, ki jo je študiral, od leta 2003 poučuje na Univerzi v Celovcu. Piše za otroke (več) in za odrasle (manj). Prepričan je, da je za pisanje treba zlasti veliko brati, veliko opazovati in veliko poslušati – pisanje ob vsem tem zavzema manjši del. Z Barbaro, Klaro in Vidom pa s psičko Sintro stanuje v stari hiši na robu Ljubljane, od koder zmeraj znova kam odhaja in se zmeraj znova tja vrača. Njegova dela so prejela najprestižnejše domače in mednarodne nagrade in so izjemno priljubljena tako med literarnimi kritiki kot tudi med bralci. Peter Svetina se je dvakrat (leta 2020 in 2022) uvrstil tudi med šest finalistov za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NOMINACIJA
Shopping Cart