Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Jana Bauer , , , , , , , , ,

Groznovilca v Hudi hosti (ponatis)

19.90

 • Ilustracije: Caroline Thaw
 • Vezava: trda
 • Število strani: 101
 • ISBN: 978-961-6564-96-0
 • Leto izida: 2019, 3. izd.
 • Starost: 9+

Ni na zalogi

Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig.

Proti Hudi hosti je letelo nekaj čudnega. Majhen zakrpan balon s čajnikom namesto košare. Zapletel se je v trnove robide in obtičal. Pokrov čajnika se je s treskom odprl. Ven je prilezlo malo bitje, namrščeno. Strašansko besno. V poletni oblekici in s čepico, iz katere sta rasli nekakšni rogovili. Groznovilca! Prebivalci Hude hoste še slutijo ne, kaj jih čaka …

 

Nagrade in nominacije:

 • Nominacija za nagrado desetnica, 2012.
 • Nominacija za nagrado večernica, 2012.

 


Mnenja:

Otroški RTV SLO

Avtorica Jana Bauer otrokom pričara izjemno zgodbo, ki jo na vsaki strani spremlja glasen smeh. Bogato zgodbo pomembno dopolnjujejo zabavni dogodki in zapleti, nenavadni stranski junaki in duhoviti detajli, ki bralca spremljajo skozi vso zgodbo. Ko si na primer Groznovilca brezobzirno počeše lase s sitnim ježem, se pogleda v ogledalo in si reče: »Ta pričeska pa zares bode v oči!«. Pripoved pa ne le zabava, temveč ta humor uporabi za to, da otrokom razloži pomembne življenjske lekcije, kot na primer v poglavju Kako je jež dobil steklino, ko bralci skozi nabrito zgodbico vidijo, kako se informacije med širjenjem tračev pretvarjajo v nekaj čisto novega in kakšne posledice to ima za oškodovanega ježka.

 

Kristina Sluga – Bukla 112-113

Prebivalci miroljubne Hude hoste so nekega dne soočeni z neznanim letečim predmetom. Izkaže se, da gre za balon s privezanim čajnikom, iz katerega prileze tečna in strašansko jezna Groznovilca, ki se je odločila v gozdu poiskati novi dom. No, izkaže se, da je v to nekako prisiljena. Jež, polh, veverica, medved in druge živali niso niti najmanj navdušeni, še posebej, ko spoznajo, da gre za precej neolikano deklico, ki rada kakšno zagode. Morda pa v resnici ni taka? Z gozdnimi prebivalci se sicer zaplete v kak prepir, a jim hkrati tudi priraste k srcu, še posebej z vabilom na rompus buu. Zgodbo, ki uči sožitja in strpnosti, spremljajo nežne ilustracije Caroline Thaw, ki še poudarijo pravljično vzdušje.

 

 

Jana Bauer
Jana Bauer, mladinska pisateljica, rojena leta 1975 v Ljubljani, je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer dramaturgija. Dela kot urednica pri reviji Sodobnost; nekaj let je bila urednica za prozo, od leta 2012 pa je glavna urednica. Njena strast so projekti, ki spodbujajo branje. Eden najuspešnejših je projekt Naša mala knjižnica, ki je namenjen spodbujanju branja med osnovnošolci. Jana Bauer je avtorica več del za otroke in mladino. Romanu Izginjevalec čarovnic, ki je bil nominiran za večernico, so sledila dela Čarobna beseda, V deželi medenjakov, dve knjigi Detektivske prigode Fokusa in Kolumne, Groznovilca v Hudi hosti, Groznovilca in divja zima, Ding dong zgodbe ter slikanici Kako prestrašiti pošast, ki se je leta 2020 uvrstila v katalog Belih vran, in Kako objeti ježa. Več njenih del je bilo nominiranih za nagradi večernica in desetnica, za Ding dong zgodbe je leta 2020 prejela desetnico. V istem letu je prejela tudi glavno nagrado makedonskega festivala Druga zgodba. Groznovilca v Hudi hosti je njeno doslej največkrat prevajano in najbolj odmevno delo, pravice zanj so bile prodane v 19 držav.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • AKCIJA
  NAGRADA
 • AKCIJA
 • NOMINACIJA
  AKCIJA
  NAGRADA
 • NOMINACIJA
  USPEŠNICA
  Out of stock
 • NOMINACIJA
  AKCIJA
  NAGRADA
  USPEŠNICA
Shopping Cart