Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Groznovilca v Hudi hosti (ponatis)

19.90

Ni na zalogi

Ilustrirala: Caroline Thaw
Vezava: trda
Obseg: 104 strani

Opis

Proti Hudi hosti je letelo nekaj čudnega. Majhen zakrpan balon s čajnikom namesto košare. Zapletel se je v trnove robide in obtičal. Pokrov čajnika se je s treskom odprl. Ven je prilezlo malo bitje, namrščeno. Strašansko besno. V poletni oblekici in s čepico, iz katere sta rasli nekakšni rogovili. Groznovilca! Prebivalci Hude hoste še slutijo ne, kaj jih čaka …

Nagrade in nominacije:

Nominacija za nagrado desetnica, 2012.

Nominacija za nagrado večernica, 2012.

Znak kakovosti zlata hruška.


Mnenja:

Otroški RTV SLO

Avtorica Jana Bauer otrokom pričara izjemno zgodbo, ki jo na vsaki strani spremlja glasen smeh. Bogato zgodbo pomembno dopolnjujejo zabavni dogodki in zapleti, nenavadni stranski junaki in duhoviti detajli, ki bralca spremljajo skozi vso zgodbo. Ko si na primer Groznovilca brezobzirno počeše lase s sitnim ježem, se pogleda v ogledalo in si reče: »Ta pričeska pa zares bode v oči!«. Pripoved pa ne le zabava, temveč ta humor uporabi za to, da otrokom razloži pomembne življenjske lekcije, kot na primer v poglavju Kako je jež dobil steklino, ko bralci skozi nabrito zgodbico vidijo, kako se informacije med širjenjem tračev pretvarjajo v nekaj čisto novega in kakšne posledice to ima za oškodovanega ježka.

Kristina Sluga – Bukla 112-113

Prebivalci miroljubne Hude hoste so nekega dne soočeni z neznanim letečim predmetom. Izkaže se, da gre za balon s privezanim čajnikom, iz katerega prileze tečna in strašansko jezna Groznovilca, ki se je odločila v gozdu poiskati novi dom. No, izkaže se, da je v to nekako prisiljena. Jež, polh, veverica, medved in druge živali niso niti najmanj navdušeni, še posebej, ko spoznajo, da gre za precej neolikano deklico, ki rada kakšno zagode. Morda pa v resnici ni taka? Z gozdnimi prebivalci se sicer zaplete v kak prepir, a jim hkrati tudi priraste k srcu, še posebej z vabilom na rompus buu. Zgodbo, ki uči sožitja in strpnosti, spremljajo nežne ilustracije Caroline Thaw, ki še poudarijo pravljično vzdušje.