Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Groznovilca in divja zima

22.90

Ni na zalogi

 

Ilustrirala: Caroline Thaw
Vezava: trda
Obseg: 159 strani

Opis

Groznovilca, majhno divje bitje z rogovilcama na glavi in zvrhano mero poguma, ki skoraj meji na nesramnost, ni očarala le slovenskih bralcev, pač pa tudi poljske, litovske, hrvaške, turške, islandske … Seveda so jo živali neskončno pogrešale, ko je odletela v svojem čajniku. Tako zelo, da so izdelale zrakoplov in se odpravile ponjo naravnost v groznovilčje gnezdo!

Nove zgodbe o groznovilci bogati iskriva duhovitost. Obeta se srečanje s prapošastjo in izkoriščevalsko veverico z rdečim klobukom. Cingljanje z zvončkom ne pričara le borovničeve pite in zakleti kamen sploh ni tako nevaren, dokler ga ne pobereš. Živali v Hudi hosti bodo morale opraviti s kupom človeških zablod, med drugim z globoko zakoreninjeno vraževernostjo, pa tudi z dvomom, ljubosumnostjo in zapečkarstvom.

Nagrade in nominacije:

Nominacija za nagrado desetnica, 2018.

Nominacija za nagrado večernica, 2018.

Znak kakovosti zlata hruška.

Mnenja: 

Nina Prešern – Gospodična knjiga

Ob Groznovilci se boste imeli zares fino, kar pomeni: nasmihali, smejali in krohotali se boste. Huda hosta je namreč gozd, v katerem prebivajo hipohondrski jež, sitni polh, vraževerna veverica, ki o sebi govori v tretji osebi, kos, ujet v disfunkcionalen zakon, za etnografijo zainteresirani krt ter drugi, ki v domišljiji slovenske pisateljice Jane Bauer prevzemajo vse mogoče človeške lastnosti. V tem mladinskem delu delujejo kot izvirno gonilo pripovedi.

Alenka Štrukelj – Literarna lekarna

Knjiga pa nam na preprost in otrokom razumljiv način predstavi tudi slovenske ljudske običaje, kakor sta praznovanje pusta in Zelenega Jurija. V sebi skriva tudi drobne modrosti, ki bodo otrokom pomagale naučiti se, kako in zakaj prevzeti odgovornost za svoja dejanja, zakaj je treba stvari deliti in biti prijazen z drugimi, da je treba stopiti skupaj, ko se nekdo znajde v stiski, ter tudi, da pogum velja, četudi se ti tresejo hlače.

Renate Rugelj – Bukla 140

Naslovna junakinja je simpatična, a precej navihana vila, ki s svojima naglavnima rogovilcama in letečim čajnikom nekega dne preseneti živalske prebivalce Hude hoste. Malo namrščeno vilinsko bitje gozdnim junakom s svojimi potegavščinami povzroča kar precej težav, a vseeno so žalostni, ko jih nekega dne zapusti in se vrne k svojim sorodnikom. Zato se druščina gozdnih živali tik pred zimo pogumno odloči, da v groznovilčjem gnezdu poiščejo svojo prijateljico in jo znova pripeljejo v svoj gozd. Dolga in mrzla zima v Divji hosti z Groznovilco tako postane vse prej kot dolgočasna … Znova domišljijsko bogato pisanje, jezikovno in situacijsko izvirne dogodivščine pa lahko dolge zimske večere skrajšajo tudi mladim bralcem.