Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Zarja in Živa: Nabrita šolarka

22.90 15.00

Ilustrirala: Salla Savolainen
Prevedla: Julija Potrč Šavli
Vezava: trda
Št. strani: 71
Starost: 6+

Opis

Zarja je začela hoditi v prvi razred. Šolarji morajo sami lupiti krompir in si ne smejo vrtati po nosu, pove sestrici Živi. Mala malica, pomisli Živa, tudi ona bi lahko bila šolarka, biti ves dan sam doma je grozno dolgočasno. Nabrito dekletce ne okleva – z nenavadno ukano se bo namesto sestre udeležila ribolovnega izleta! Toda njenim vragolijam ni ne konca ne kraja, in ko zaradi rimarjenja ribam kmalu podivja ves razred, Živi grozi, da se bo skrivnost razkrila …

Sestri Sinikka in Tiina Nopola sta priznani in večkrat nagrajeni finski pisateljici, ki sta mlade bralce očarali s humornimi otroškimi romani. Serijo knjig o sestrah Zarji in Živi, kot tudi druga njuna dela, odlikujejo zabavna situacijska komika, živi dialogi in domiseln jezik. Ob branju se bodo krohotali bralci vseh starosti!

  • Odlična knjiga za vse prvošolce in tiste, ki bodo to kmalu postali. Branje pa bo v veliko zabavo tudi vsem starejšim bralcem, ki so se kdaj spopadali z vragolijami mlajših sester ali bratov.
  • Nadvse simpatični junaki zaživijo pred bralčevimi očmi v komičnih vsakodnevnih situacijah.
  • Zabavna zgodba nevsiljivo odpira številne tematike za pogovor z najmlajšimi: o odnosu med sestrama ali drugih družinskih odnosih, o sestrski zavisti, prehodu med vrtcem in osnovno šolo, o primernem obnašanju v šoli …
  • Hudomušne dialoge, besedne igre in rime je odlično prevedla priznana prevajalka Julija Potrč Šavli.

Ključne besede: prvi razred, šola, odnos med sestrama, družina, potegavščine, rimanje, situacijska komika, humor.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Mnenja

Maja Črepinšek – Moj malček

Neizmerno smešna zgodba sester Sinikke Nopola in Tiine Nopola je prava krohotavka z živahnimi, domiselnimi dialogi, ki jih je imenitno prevedla Julija Potrč Šavli. Tokrat je glavna junakinja tako lumpasta deklica, da ji ni para. V enem samem dopoldnevu užali vse (učiteljici reče Rita Vozelj!), tudi ribe in policista, spravi v galop cel razred z učiteljico vred, nazadnje pa doseže, da se zmešnjava konča prijetno, s sladko pojedino na domačem vrtu. Zgodbo dopolnjujejo barvite in duhovite ilustracije Salle Savolainen. Zelo toplo priporočam vsem, ki komaj čakajo na vstop v šolo, vsem, ki imajo mlajše bratce ali sestrice in vsem, ki se radi smejijo.