Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Risto Bobnar, odklenkalo ti je.

21.90

Ilustrirala: Aino Havukainen, Sami Toivonen
Prevedla: Julija Potrč
Vezava: trda
Obseg: 100 strani

Opis

Risto se s teto Cvetko preseli v blok na Lindbergovi ulici. V prostem času najraje bobna, toda v bloku živi nekdo, ki mu to niti najmanj ni všeč. Kmalu Risto dobi prvo grozilno pismo …

Risto Bobnar je junak duhovite serije mladinskih knjig priljubljenih finskih avtoric, Sinikke in Tiine Nopola. Izjemno kratkočasno branje zagotavljajo nepričakovani dogodki, nenavadni junaki in iskrivi dialogi. Smeh zagotovljen!

Za svoja dela sta sestri Nopola prejeli več nagrad, se leta 2002 uvrstili na častno listo IBBY, leta 2003 pa prejeli medaljo Anni Swan, nagrado finske sekcije IBBY za izvrstne otroške in mladinske knjige.

SMEH ZAGOTOVLJEN!

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.

Knjiga je izšla s finančno podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.


Mnenja:

Gaja Kos – LUD Literatura

Živahna in duhovito napisana zgodba je vseskozi napeta, saj do konca ostaja nepojasnjeno vprašanje, kdo v Ristovem bobnanju ni prepoznal talenta in mu namesto čestitk pošilja grozilna sporočila. Predvsem pa se v zgodbi ves čas veselo zganja cirkus in povsem naravno je, da se Risto Bobnar, odklenkalo ti je konča – v cirkusu. Zgodba je dejansko polnokrvna komedija zmešnjav, njen humorni značaj pa še potencirajo zelo sodobne ilustracije s smislom za vsakovrstno in seveda nadvse zgovorno obrazno mimiko junakov in za zabavne detajle, ki še nadgradijo besedilo.