Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Tone Hočevar , ,

Kosmata druščina

28.90

  • Vezava: trda
  • Število strani: 278
  • ISBN: 978-961-7132-24-3
  • Leto izida: 2021

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tone Hočevar je novinar, urednik, avtor številnih člankov in dokumentarcev ter dopisnik. Povsod po svetu pa so njega in njegovo družino spremljali – kužki. »Veliko, res veliko so prispevali, da sem se marsikje dokopal do ozadij in resnic, ki jih sicer ne bi poznal. V Mehiki, na Kubi in v Italiji. Vozili smo jih s seboj, z letalom iz Mehike v Ljubljano in potem spet na Kubo, pa nazaj v Ljubljano,« je Tone zapisal v svojih spominih z naslovom Skušnjave. V Kosmati druščini boste spoznali navihane, ostre, lovske in crkljive psičke, ki so Hočevarjevim bogatili življenje, včasih pa jim ga celo reševali!

Tone Hočevar se tudi tokrat izkaže kot izvrsten pripovedovalec: v zgodbe o pasjih junakih, med katerimi so reševalec, terapevtska psička, pa psička, ki se je naučila opozarjati, kdaj je pri diabetesu potrebno ukrepanje, in celo filmska zvezda, je Hočevar vpletel spomine na otroštvo in bivanja po svetu, oris slovenske kinologije, predvsem pa marsikatero nabrito in duhovito dogodivščino in potegavščino, v kateri glavno vlogo igrajo njegovi štirinožni prijatelji.

Tone Hočevar
Tone Hočevar (1946) je legenda slovenskega novinarstva, televizijski voditelj, tudi snemalec, kadar je bilo treba, avtor dokumentarcev, urednik in urednik poola tiskovnih agencij neuvrščenih držav. Kot novinar je začel delovati v začetku sedemdesetih let 20. stoletja na TV Slovenija, bil je dolgoletni dopisnik iz Latinske Amerike in s Karibov, kjer je napisal tudi knjigo Vulkani ne umrejo. Po vrnitvi v domovino je med leti 1987 in 1992 vodil in urejal televizijski Dnevnik, kjer je bil eden izmed voditeljev tudi v času osamosvojitvene vojne. Deloval je kot novinar televizijske zunanjepolitične redakcije. TV je zapustil, da bi urejal zunanjepolitično redakcijo novonastalega časnika Republika, po propadu Republike pa je postal urednik zunanjepolitične redakcije časopisa Delo. Leta 1996 je začel delovati kot Delov dopisnik iz Rima, o katerem je leta 2011 napisal knjigo Rim: večen in svét, minljiv in posveten. Tone Hočevar je skozi svojo novinarsko kariero služboval na različnih koncih sveta in se nemalokrat znašel v najbolj viharnih trenutkih zgodovine: v Nikaragvi v času vojne, v Gvatemali in Salvadorju v času državnih udarov, v Berlinu ob padcu zidu, v Mozambiku kot opazovalec Združenih narodov … Skušnjave, njegova knjiga o celotni poklicni poti, se bere kot izjemno napeta zgodba, ki odstira zakulisje dogajanja na svetovni politični šahovnici v minulih petih desetletjih. Pri založbi Sodobnost International je poleg Skušnjav izšla še knjiga Kosmata druščina, pripoved o njegovi zvesti pasji druščini.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • USPEŠNICA
Shopping Cart