Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Več avtorjev , , ,

Zgodbe iz Kolumbije

24.90

  • Prevod: Veronika Rot
  • Vezava: trda
  • Število strani: 179
  • ISBN: 978-961-7047-46-2
  • Leto izida: 2019

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Čeprav Kolumbija velja za deželo pesnikov, ni mogoče dvomiti o kvaliteti njenih pripovedovalcev. Skozi petnajst zgodb pelje pot bralca v realnost in izmišljije imaginarne geografije. V raznovrstnih krajih različnih generacij, okolij, slogov in glasov srečujemo fiktivne like, ki bi lahko bivali v katerem koli času ali kraju in nikakor ne zgolj v fikciji.

Bralec, popotnik, se lahko kjer koli ustavi in se zazre v pokrajino, morda se lahko celo zaplete v pogovor s katerim od likov. Če ga bo potovanje s temi postanki pripeljalo do konca poti, bo cilj dosežen: skozi zgodbe avtorjev iz različnih literarnih tokov bo spoznal del literarne zgodovine te južnoameriške dežele.

 

Več avtorjev
Veronika Rot
Veronika Rot je diplomirana hispanistka in filozofinja, na izpopolnjevanju na Avtonomni univerzi v Barceloni pa se je poglobila tudi v učenje katalonščine in v raziskovanje katalonske literature. Prevaja iz španščine in katalonščine, med drugim je prevedla dela uveljavljenih in nagrajenih avtorjev in avtoric, kot so Vargas Llosa, Roberto Bolaño, Carlos Ruiz Zafón, Isabel Allende, Jaume Cabré, Enrique Vila-Matas, Nona Fernández, Guadalupe Nettel, Sergi Pàmies. Pred kratkim je v sodobno slovenščino prelila Cervantesove Zgledne novele. Jezikovno spretnost brusi tudi s prevodi otroških in mladinskih del, po katerih mladi bralci z veseljem posegajo.

Morda vam bo prav tako všeč…

Shopping Cart