Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup

Predstavitev knjige Toneta Hočevarja Skušnjave

Sodobnost / Pogovori z ustvarjalci  / Predstavitev knjige Toneta Hočevarja Skušnjave

Predstavitev knjige Toneta Hočevarja Skušnjave

PREDSTAVLJAMO SKUŠNJAVE, ODLIČNO KNJIGO TONETA HOČEVARJA

V tednu od 14. 12. do 21. 12. 2020 tudi posebna priložnost!
Vpišite kodo SKUŠNJAVE in pridobite 25-odstotni popust.

  • Skušnjave

    28.90

“Udar v Limi je bil prvi prevrat, ki sem ga doživel. Že mesec dni pozneje smo snemali neuresničeni udar v Boliviji, pozneje sem jih doživel še kar nekaj. Tudi krvavih. Samo ob enem udaru, bilo je v Gvatemali, kjer sem skusil tri prevrate, so me tudi ugrabili.”

Skušnjave nas popeljejo v zaodrje krvavih diktatur, političnih spletk, neresnic in polresnic, cenzure, pa tudi dvomov in dilem, s katerimi se je v svoji novinarski karieri spopadal avtor. Pripovedujejo o prijateljstvih, ki so se tkala med novinarskimi kolegi, ter živo opisujejo tako izjemne dogodke, kot so srečanje z Gregoriem Fuentesom, Hemingwayevim čolnarjem in »starcem« iz romana Starec in morje, pogovor s predsednikom Giuliom Andreottijem in prisostvovanje na delovnih zajtrkih Opusa Dei. Tone Hočevar je rojen pripovedovalec, ki bralca potegne v osrčje viharnih trenutkov, ko se je pisala zgodovina.

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.


Vas zanima več o knjigi Skušnjave

V ponedeljek, 14. 12. 2020, si boste lahko ogledali in poslušali pogovor s Tonetom Hočevarjem o njegovi knjigi, ki ga bo vodila urednica Katja Klopčič Lavrenčič.


Tone Hočevar

Tone Hočevar je novinar, poročevalec, urednik, televizijski voditelj, avtor dokumentarcev, številnih člankov, dolgoletni sodelavec RTV-ja in časopisa Delo. Služboval je na različnih koncih sveta, v Mehiki, na Kubi in v Italiji, ter se nemalokrat znašel v najbolj viharnih trenutkih zgodovine: v Nikaragvi v času vojne, v Gvatemali in Salvadorju v času državnih udarov, v Berlinu ob padcu zidu, v Mozambiku kot opazovalec Združenih narodov …


Oglejte si pogovor z avtorjem in mu v komentarjih postavite vprašanja, na katera bo odgovoril.

1 Komentar
  • Simona

    Odgovori 14. december, 2020 10:05 dop

    Sem vas poslušala v živo, v Slovenj Gradcu, v knjižnici. Bila je odlična predstavitev Skušnjav, z ogromno zanimivimi dogodki, ki ste jih doživeli skozi službovanje in potovanja. Z veseljem vas ponovno poslušam.
    Upam, da kdaj napišete knjigo o doživetjih s svojimi štirinožnimi prijatelji

Objavi komentar