Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Vseh ptic petje

24.90 10.00

Prevedel: Andrej Pleterski
Vezava: trda
Obseg: 236 strani

Opis

Jake Whyte živi sama na britanskem otočku, na osamljeni kmetiji, kjer ji družbo delajo le Pes in ovce. Nekaj ali nekdo začne napadati ovce – bi lahko bili krivi mulci, neznani moški ali lisica? Ali pa res obstaja neznana divja zver? Toda Jake se ne spopada le z neposrednimi grožnjami iz okolice, ampak tudi s preteklostjo, ki ždi na grozljivih brazgotinah na njenem hrbtu …

Evie Wyld (1980) je britansko-avstralska avtorica, ki je pozornost vzbudila že s prvencem After the Fire, a Still Small Voice (2009), za katerega je bila nominirana za vrsto nagrad, prejela pa je nagrado Johna Llewellyna Rhysa in nagrado Betty Trask za prvenec.
Za svoj drugi roman, Vseh ptic petje (2013), je prejela najprestižnejšo avstralsko književno nagrado Miles Franklin, nagrado Encore in nagrado Evropske unije za književnost ter se znašla med finalisti nagrad Costa Novel in Stella. Leta 2015 je izšel avtoričin avtobiografski risoroman Everything is Teeth.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč evropske komisije.


Mnenja:

Kaja Blazinšek – Radio Študent

Na prvi pogled jasen in predvidljiv osnovni tematski okvir sčasoma razkrije kompleksno zasnovano strukturo romana. Ta namreč skozi poglavja izmenjuje dve časovno in prostorsko oddaljeni pripovedni liniji. Prva linija pripovedi je postavljena na majhen neimenovan otok v britanskem otočju in sledi Jakinemu življenju pripovedne sedanjosti. Druga linija zgodbo popelje v pripovedno preteklost, kilometre stran v ‘deželo tam spodaj’, pod neusmiljeno žgoče sonce Avstralije. Ta, ‘soda’ poglavja potekajo v vzvratno časovno linearni liniji in tako drobec za drobcem odstirajo zgodbo mlade odraščajoče ženske, ki v nekonvencionalnem in odkritem tonu pripovedi vedno bolj pretresa. Konec romana tako predstavlja vrhunec, začetek in pomiritev.