Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Pismo angleški kraljici

16.90

Prevedla: Veronika Rot
Vezava: trda
Obseg: 148 strani

Opis

Mladi Joan Ferrer skuje tako mogočen meč, da si ga poželi sam hudič, zato sklene z njim dogovor: meč mu preda v zameno za nesmrtnost in neusahljivo bogastvo. Kmalu ugotovi, da je biti nesmrten vse kaj drugega kot privilegij. Še posebej, ko se zave, da življenje teče mimo njega, ne da bi mu ga bilo dano v polnosti užiti. Po tisočletju pregreh, skušnjav, bogastva in dolgočasja pristane v strogo varovanem angleškem zaporu. Krute usode ga lahko reši le kraljica …

Večkrat nagrajeni katalonski pisatelj Vicenç Pagès Jordà je s Pismom angleški kraljici ustvaril roman, ki deluje lahkotno, v ozadju pa skriva temeljito poznavanje zgodovine in posebnosti izjemnih posameznikov, ki so jo zaznamovali. Mikavno branje tako za mlade bralce, ki zgodovino šele spoznavajo, kot za odrasle, ki se kritično zazirajo v trenutek, v katerem bivamo.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.


Mnenja:

RTV SLO MMC

Roman Pismo angleški kraljici deluje izjemno lahkotno in navduši mlade in starejše bralce. Mladi Joan Ferrer v očetovi kovačiji skuje tako mogočen meč, da si ga poželi sam hudič, zato sklene z njim dogovor: v zameno za meč mu ponudi nesmrtnost in neusahljivo bogastvo. Junak, ki se mu je nasmehnila sreča, kmalu ugotovi, da je biti nesmrten vse kaj drugega kot privilegij, še posebej, ko se zave, da življenje teče mimo njega, ne da bi mu ga bilo dano užiti. Na stotih straneh napisan kratek roman zajema tisoč let zgodovine. Večno mladi Joan Ferrer spoznava modrece in mogočneže, obiskuje palače in sobane, ljubi številne ženske, govori več jezikov v številnih deželah. Po tisočletju pregreh, skušnjav, bogastva od srednjega veka do danes pristane v strogo varovanem angleškem zaporu in se odloči pisati angleški kraljici.