Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Soledad Romero Mariño , , , ,

Najbolj neverjetni pobegi

29.90 23.92

 • Ilustracije: Julio Antonio Blasco
 • Prevod: Veronika Rot
 • Vezava: trda
 • Število strani: 64
 • ISBN: 978-961-7132-66-3
 • Leto izida: 2023
 • Starost: 9+

Spoznaj najbolj domiselne pobege v zadnjih stoletjih!

 

Neverjetna ilustrirana kronika najdrznejših in najbolj iznajdljivih pobegov, kar jih pozna svet.

 

KAKO

so bili načrtovani.

KAKŠNE

metode so uporabili, da so pretentali varnostne sisteme.

KATERE

sledi so našli policisti, da so ubežnike izsledili.

KAKO

je zapornikom uspelo pobegniti iz najbolj varovanih zaporov na svetu.

KATERE

so bile šibke točke teh zaporov in kako so jih ubežniki odkrili.

 

Odkrij podrobnosti legendarnih pobegov z vsega sveta.

 

 • Knjiga razkriva dogodivščine tistih, ki se niso sprijaznili z življenjem za zapahi in so si z vso močjo prizadevali za svobodo. Njihovi načrti za pobeg so polni drznosti, iznajdljivosti in ustvarjalnosti.
 • Vsako poglavje, posvečeno enemu od pobegov, je izvirno predstavljeno in oblikovano kot časopisni članek iz časa, ko so se dejstva zgodila.
 • Čudovite ilustracije Julia Antonia Blasca prikazujejo like, poustvarjajo prizore in ponujajo infografike ter načrte krajev dogodkov.

Mnenja:

 

Maja Črepinšek – Moj Malček

Pobegi so prikazani kot posebni dosežki, vendar se knjiga obenem povsem jasno opredeli tudi do dejanj, ki so slavne zapornike pripeljala v zapor. Nekatere v drugačnih okoliščinah ne bi obsodili. Med njimi tako spoznamo sužnja, ki beži, da bi se znova pridružil svoji družini, urugvajske aktivistke, ki so se uprle krutemu režimu, in dve družini, ki sta z balonom poleteli v noč, da bi pobegnili iz Vzhodne Nemčije v Zahodno. Toplo priporočam!

Soledad Romero Mariño
Soledad Romero Mariño, rojena v Barceloni, je študirala grafično oblikovanje in svojo kariero začela kot umetniška in kreativna direktorica v velikih oglaševalskih agencijah. Zaradi strasti do knjig je po več kot 10 letih opustila oglaševanje in ustanovila svojo založbo, v okviru katere je eksperimentirala in sodelovala z umetniki z vsega sveta. V zadnjem času se posveča izključno ustvarjanju otroških knjig, in sicer kot avtorica in zunanja urednica pri različnih barcelonskih založbah.
Julio Antonio Blasco
Julio Antonio Blasco je diplomiral iz likovne umetnosti na univerzi v Valencii. Kot ilustrator in grafični oblikovalec deluje že več kot 15 let. Pri svojem delu kombinira različne tehnike, materiale in metode, najpogosteje ilustracijo, slikarstvo in kolaž. Izdal je več kot 20 knjig, ki so prevedene v različne jezike, predaval je na kongresih in vodil delavnice na oblikovalskih šolah.
Veronika Rot
Veronika Rot je diplomirana hispanistka in filozofinja, na izpopolnjevanju na Avtonomni univerzi v Barceloni pa se je poglobila tudi v učenje katalonščine in v raziskovanje katalonske literature. Prevaja iz španščine in katalonščine, med drugim je prevedla dela uveljavljenih in nagrajenih avtorjev in avtoric, kot so Vargas Llosa, Roberto Bolaño, Carlos Ruiz Zafón, Isabel Allende, Jaume Cabré, Enrique Vila-Matas, Nona Fernández, Guadalupe Nettel, Sergi Pàmies. Pred kratkim je v sodobno slovenščino prelila Cervantesove Zgledne novele. Jezikovno spretnost brusi tudi s prevodi otroških in mladinskih del, po katerih mladi bralci z veseljem posegajo.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • Out of stock

  Inšpektor Jože

  19.90 15.92 Beri dalje
 • NOMINACIJA
  NAGRADA
Shopping Cart