Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

NAGRADA ZA NAJBOLJŠO KRATKO ZGODBO – REZULTATI

Za nagrado je žirija v sestavi Tone Peršak, Lucija Stepančič in Dušan Šarotar (predsednik) nominirala naslednje zgodbe:

Varuh (Tatjana Plevnik), Moški v rži (Tanja Mastnak), Zlate ribice (Maja Novak), Na prehodu (Nastja Vidmar), Popek (Helena Šuklje)

 

Žirija je nagrado podelila Tatjani Plevnik za zgodbo Varuh.

 

Za objavo je žirija predlagala naslednje zgodbe:

Smeti (Zoran Knežević), Orbanova vdova ali kratka zgodba kot iz sanj (Klemen Berus), Rudi z enim pljučnim krilom (Tomo Podstenšek), Greš (Tomo Kočar), Bazen (Grega Hočevar), Mlin (Bojana Dragoš), Snežne krogle (Mojca Petaros), Razglednica iz Prage (Manka Kremenšek Križman), Fantomi (Žiga Šmidovnik), V Casa Delgado se je nekaj zgodilo (Živa Škrlovnik)

Utemeljitev nagrade za najboljšo kratko zgodbo:

Nagrajena zgodba z naslovom Varuh je jezikovno spretno izpisana ter vsebinsko večplastna. Pripoved se dogaja na nedoločnem kraju in v vmesnem času med čisto sedanjostjo in globoko preteklostjo, med mitom in aktualnostjo. Spremljamo starodavnega lovca, varuha plemena pred zvermi in neznanimi napadalci, v naslednjem hipu pa smo že med divjimi varuhi meje pred begunci. Pripovedovalki uspe z nekaj hitrimi menjavami prizorov ustvariti dinamično in bralsko privlačno pripoved, tudi konec je presenetljiv. Varuh je posrečena prispodoba sveta, v katerem smo živeli in še vedno prebivamo.

Dušan Šarotar, predsednik žirije

Nominiranke in avtorje oz. avtorice zgodb, predlagane za objavo, prosimo, da nam relevantne tekste v Wordu pošljejo na sodobnost@guest.arnes.si.

Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart