Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje

Čarobni indijski miti

26.90 15.00

Ilustriral: Atanu Roy
Prevedla: Maja Kraigher
Vezava: trda
Število strani: 181

Opis

Čarobni indijski miti vas bodo popeljali v svet dramatičnih zapletov, burnih strasti, junaštev in iskrenega stremljenja k duhovnemu prebujenju. Spoznali boste indijsko različico vesoljnega potopa, izvedeli, kako je svet ostal brez vode in kako sta na zemlji prišli reki Ganges in Nermada, ter odkrili, kako je Draupadi s Krišnovo pomočjo z zrnom riža in mrvico zelenjave nahranila deset tisoč modrecev …

Anita Nair je mite v otroštvu spoznavala prek pripovedovanja najbližjih, zdaj pa je globine arhetipskih zgodb, po katerih v dobi silovitega tehnološkega napredka vse bolj hrepenimo, prelila v privlačne pripovedi, ki bodo pritegnile tako mlade kot odrasle bralce. Izbrani miti starodavne indijske civilizacije bodo pred vašimi očmi zaživeli na fantastičnih ilustracijah Atanuja Roya.


Mnenja:

Moj malček

Knjiga s 50 miti je primerna za večje otroke, mladostnike in tudi odrasle, ki želijo razširiti svoja obzorja. Vse mite krasijo vizualno močne, prepričljive ilustracije Atanu Roya. Miti, ki segajo v pračas človeške civilizacije, so intenzivna, zgoščena besedila, ki ohranjajo svojo moč tudi v času, ko svetu vladata tehnologija in potrošništvo.