Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Gendrutis Morkūnas , , , ,

Bolšje zgodbe

23.90

  • Ilustracije: Lina Žutautė
  • Prevod: Klemen Pisk
  • Vezava: trda
  • Število strani: 139
  • ISBN: 978-961-7047-07-3
  • Leto izida: 2018
  • Starost: 6+

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Gendrutis Morkūnas, avtor Bolšjih zgodb, je mojster peresa. V trenutku nas osvoji z neverjetno domišljijo, smešnimi domislicami, besednimi igrami in skrivnostnimi dogodivščinami. Ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo s človeštvom, če bi prišlo do likalniške kuge, ki bi povzročila izumrtje vseh likalnikov? Ali če bi v trenutku izginile vse knjige in bi se pisatelji le še sprehajali po gozdu, knjižničarji pa bi dan za dnem na tržnici kupovali solato? Je popolni izum mame res kot nalašč za njene otroke, pa čeprav jih obvaruje pred umazanijo in buškami? Literarni veter avtorjeve neizmerne domišljije nas odnese v smešen in skrivnosten svet, ki je obrnjen na glavo.

Gendrutis Morkūnas (1960–2009) je bil doktor fizike, ki je v svoji znanstveni karieri raziskoval sevanje in iskal načine za zaščito ljudi pred njim. Kot mladinski pisatelj je debitiral leta 2005, takoj prejel nagrado za prvenec, bil za svoja mladinska dela še dvakrat nagrajen, žal pa njegov opus ni obsežen, saj ga je dohitela prezgodnja smrt. Bolšje zgodbe so leta 2008 v Litvi prejele nagrado za najboljšo mladinsko knjigo leta.

Gendrutis Morkūnas
Gendrutis Morkūnas (1960–2009) je bil litovski fizik in eden najbolj priljubljenih litovskih avtorjev. Večino svojega življenja je bil poznan kot specialist za zaščito pred jedrskim sevanjem. Prva knjiga, ki jo je izdal, je poljudnoznanstveno delo o sevanju iz leta 2004. Kot mladinski pisatelj se je javnosti predstavil naslednje leto z delom Vasara su Katšuniu, za katero je prejel nagrado za najboljši prvenec. Izdal je pet del, ki so prevedena v angleščino, ruščino, estonščino in druge jezike, in zanje prejel več nagrad, med drugim trikrat nagrado za najboljše otroško in mladinsko delo leta, leta 2010 pa tudi nagrado IBBY.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • NAGRADA
Shopping Cart