Pokličite nas +386 (0) 14 372 101

Bralni seminar »Knjige nam pomagajo, da ne hitimo«

Sodobnost / Novice  / Bralni seminar »Knjige nam pomagajo, da ne hitimo«

Bralni seminar »Knjige nam pomagajo, da ne hitimo«

Prisrčno vabljeni na celodnevni bralni seminar »Knjige nam pomagajo, da ne hitimo«, ki ga organiziramo v okviru projekta Naša mala knjižnica.

Na seminarju, ki bo potekal v torek, 11. 6. 2019, v Stari mestni elektrarni na Slomškovi 18, v Ljubljani, bomo obravnavali sodobne pristope k razvijanju bralne pismenosti, predstavili inovativne strategije motiviranja za branje in si ogledali konkretne primere dobrih praks. Poleg odličnih predavateljev, ki bodo skušali odgovoriti na vprašanja, kako v mladih prebuditi pristno bralsko radovednost, kako interpretirati zgodbo, kako vzbuditi zanimanje, boste lahko prisluhnili tudi mednarodno uveljavljenemu ustvarjalcu Kęstutisu Kasparavičiusu in se udeležili njegove delavnice.

 

V prvem, teoretskem delu seminarja bosta svoje dolgoletne izkušnje in poglobljeno strokovno znanje na tem področju predstavila dr. Barbara Pregelj in prof. dr. Igor Saksida, v drugem, praktičnem delu pa bodo svoje pozitivne izkušnje predstavili tisti, ki se z omenjenimi dilemami pri svojem delu srečujejo najpogosteje in se z njimi uspešno spopadajo. Dobitnik nagrade sončnica na rami 2018, za spodbujanje veselja do branja, Andrej Jalen, bo govoril o svojem delu z otroki. Pravljičarka in interpretka, Špela Frlic, bo govorila o tem, kako interpretirati zgodbo in kako spodbuditi zanimanje za branje. Osrednji tuji gost, pisatelj in ilustrator iz Litve, avtor letošnje poslanice ob mednarodnem dnevu knjig za otroke, po kateri smo poimenovali tudi naš seminar, Kęstutis Kasparavičius, bo spregovoril o bralni motivaciji s stališča ustvarjalca in pripravil simpatično praktično delavnico.

Seminar bomo sklenili s tradicionalnim pomladnim srečanjem Sodobnosti, na katerem bomo podelili nagrado za spodbujanje veselja do branja sončnica na rami, nagrado za najboljšo kratko zgodbo in nagrado za najboljši esej letošnjega leta.

Na brezplačen seminar vljudno vabimo knjižničarje in učitelje slovenščine ter učitelje razrednega pouka.

Vse, ki bi se nam radi pridružili, vabimo, da izpolnite prijavnico in jo pošljete na naslov KUD Sodobnost International, Stare Črnuče 2b/12, 1231 Ljubljana Črnuče ali se prijavite preko elektronskega naslova sodobnost@guest.arnes.si. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (prijavnico najdete v prilogi). Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi prek telefona 01/4372101.

Ni komentarjev
Objavi komentar