Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

Predstavitev slikanice Majde Koren: Skuhaj mi pravljico!

Kaj skuhaš otroku, ki je strašno izbirčen?

Pravljico, seveda!

Prvo sodelovanje priznane slovenske pisateljice s priljubljeno poljsko ilustratorko. Rezultat je očarljiva slikanica, ki jo bodo najmlajši z veseljem pohrustali! Slikanica je istočasno izšla tudi pri ugledni poljski založbi Ezop.

Prvih pet kupcev bo ob nakupu slikanice Skuhaj mi pravljico! prejelo tudi knjigo Majde Koren Nace in Rudi/Lipe.

Majda Koren je ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih otroških avtoric!

Za otroke piše že od leta 1982. In kje črpa navdih za pravljice? V vsakdanjem življenju. Še posebej jo navdihujejo otroci. Z njimi je obkrožena vsak dan, saj uči na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol, zato se prav nič ne čudimo hudomušnosti in igrivosti njenih pravljic. Za svoje zgodbe je prejela več prestižnih nagrad. Med drugim se lahko pohvali z večernico, nagrado za najboljšo mladinsko delo.

VEČ O MAJDI KOREN:

Agata Dudek, grafična oblikovalka in ilustratorka svojo pozornost usmerja k iskanju novih grafičnih podob.

Po končanem študiju se je usmerila v ilustriranje knjig in časopisov ter grafično oblikovanje. V prostem času rada prebira kuharske knjige, na okenski polici goji paradižnike in od leta 2010 z velikim veseljem asistira na delavnicah ilustracije na Akademiji za likovne umetnosti v Varšavi. Je soustanoviteljica studia ACAPULCO, kjer s kolegico Małgorzato Nowak ustvarjata nove grafične podobe, ilustracije in plešeta na disko hite iz 90. let.


Zakaj priporočamo to slikanico?

 • Bogati jo prepričljivo in humorno besedilo, ki s toplino in nevsiljivostjo obravnava izbirčnost.
 • Avtorica na zanimiv in izviren način preobrača znano pravljico.
 • Spodbuja otrokovo domišljijo: otroci lahko sami pripovedujejo nove “skuhane” pravljice.
 • Krasi jo izvirno oblikovanje in vrhunske ilustracije.

NAGRADNA IGRA

Med komentarje zapišite odgovore na vprašanja. Med pravilnimi odgovori bomo danes, 10. 3. 2017, ob 14. uri, izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela slikanico Skuhaj mi pravljico! Vsem sodelujočim bomo po pošti poslali razglednico z ilustracijo iz knjige Skuhaj mi pravljico! TOČNO OB 12. uri pa bomo podelili slikanico tistemu, ki bo Majdi zastavil najbolj zanimivo vprašanje.

 1. Katera knjiga od spodaj naštetih ni delo Majde Koren?

 

A Lojza iz vesolja

B Sosed pod stropom

C Skuhaj mi pravljico!


2.       Majda Koren bo svoj rojstni dan praznovala:

 

A Čez štiri dni?

B Čez 88 dni?

C Čez 367 dni?


 3.       V času svojega otroštva je Majda Koren nadvse uživala, ko je:

 

A ob večerih skupaj z družino buljila v črno-belo televizijo?

B lahko recitirala na šolskih proslavah?

C po pouku s sosedovimi fanti igrala nogomet?


4.       Majda Koren je leta 2006 prejela nagrado večernico za knjigo:

 

A Eva in kozel?

B Mici iz 2. a?

C Mihec?


5.       A se da pravljice kuhati?

 

A Nikakor ne!

B Samo ob polni luni.

C To umetnost obvladajo samo najboljši kuharji!


ŽREB NAGRAJENCEV!

Veseli smo, da ste sodelovali v nagradni igri! Pridružite se nam tudi v nedeljo, 9. maja, v Vodnikovi domačiji, kjer bomo skupaj z Majdo Koren kuhali – tokrat v živo! 🙂

Vsi sodelujoči, ki želite prejeti razglednico z ilustracijo iz slikanice Skuhaj mi pravljico! nam svoj naslov sporočite na sodobnost@guest.arnes.si.

39 komentarjev na temo “Predstavitev slikanice Majde Koren: Skuhaj mi pravljico!”

 1. B, A, C, A, C
  Slikanica je super. Ravno danes smo jo brali s prvošolci. Vsi smo uživali. Otrokom se je lisjak kar malo zasmilil in lepo se jim je zdelo, ko mu je mama raca dovolila poslušati pravljico.

 2. Odgovori: B, C, C, A, C.

  p.s. animacija je super za otroke, zelo interaktivno in združuje tako novo tehnologijo kot same knjige kao “stara tehnologija”, in opozarja na pomembnost obojega, kar dandanes otrokom premalokrat povemo.

   1. Majda Ilc Hussein

    Draga Rebeka,
    res sem vesela, da si se mi oglasila. Vse dobro ti želim in čestitam za nagrado!

    Tvoja nekdanja knjižničarka Majda

 3. Patricija Virtič

  Pravilni odgovori so: B C C A C.

  Majdi pa zastavljamo tudi vprašanje: Ste prejeli palačinko z marmelado, ki smo jo zvili, zložili v pismo in poslali, da jo poskusite? Je bila dobra? Zabavo s palačinkami po vašem nasvetu nameravamo kmalu ponoviti, nas pa malo skrbi, saj so se nekateri sosedje pritožili, da so si na hrustljavih palačinkah polomili zobe, pa tudi sosed nam je zabrusil, da nam betonomešalke ne bo več posodil. Kakšen nasvet za izboljšavo recepta?

  1. Draga Patricija! Ne govori naokrog tega z betonomešalko – smo se pa imeli silno lepo, le poštar se je jezil, ker je marmelada kapljala iz pisma naravnost v njegovo torbo. Namesto marmelade poskusite s sladoledom in karamelnim prelivom. Sladoleda ni nikoli preveč!

 4. Majda Ilc Hussein

  Vprašanje za VELIKO KUHARSKO MOJSTRICO PRAVLJIC – Majdo Koren:
  KATERE SO NAJNUJNEJŠE IN NAJPOMEMBNEJŠE ZAČIMBE, BREZ KATERIH NE MOREŠ SKUHATI PRAVLJICE? (Čeprav so to “male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov pravljic”, nam jih, prosim, zaupajte!)

  Vnaprej hvala za odgovor.
  Majda Ilc Hussein, knjižničarka, OŠ Martina Krpana

 5. Še tukaj, čeprav sem odgovor že videla na fb.
  Če bi se Majda lahko spremenila v svoje knjižne junake, v katerega bi se najraje in zakaj? V katerega pa se na noben način ne bi želela in zakaj?

 6. Jej, tole pa je huda reč!
  Kako izbrati najbolj zanimivo vprašanje? Vsa so bila zanimiva.
  Ker pa moram povedati, katero mi je najbolj všeč, se odločim za betonomešalce in palačinke. To vprašanje najbolj izvirno, saj na nek način nadaljuje zgodbo o Srčku in njegovi mami. Ko Srček končno poje juho-pravljico, so na vrsti palačinke.
  Patricija, čestitam!

  1. Oo, HVALA! Naša bolnica je srečna, da je ravno danes ostala doma in imela priložnost sodelovati. Zgodbe zajca Z. pa so ena izmed njenih najljubših knjig iz otroštva. HVALA!

 7. Iskrene čestitke avtorici in ilustratorki, video bomo pogledali pri dop. pouku slovenščine v Srbiji in potem bodo otroci nestrpno pričakovali, da prinesem knjigo iz Slovenije. Medtem pa bodo doma svojim staršem pripravili kakšno hudomušno presenečenje v rdečem ali zelenem loncu 🙂 Prisrčen pozdrav vsem iz Novega Sada, Rut

Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart