Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Nevidni ot®ok

24.95

Vezava: trda
Število strani: 184

Opis

»Roman pred bralcem razgrinja eno najbolj nenavadnih »ljubezenskih« zgodb, kar jih ponuja zakladnica svetovne književnosti.«

Alenka Urh, predsednica Društva slovenskih kritikov

Zgodba Adama in Eve, ki sta že davno omahnila iz raja in postala žrtvi lastnih (a zato nič manj kolektivno pogojenih) želja in predstav, drzno načenja meje med resničnim in domišljijskim. Iskanje smisla in beg pred praznino sta pri Flisarju brž ko ne stalnica, se je pa srž tega iskanja tokrat skoncentrirala v željo po stvarjenju novega bitja, potomca, ki bi zapolnil boleče brezno osamljenosti in ničevosti junakovih posameznih ciljev. Pa ju to res lahko odreši? In kam se zateči, ko želja ostane neizpolnjena? Odgovor bo bralca nedvomno presenetil, ujel ga bo nepripravljenega in ga preselil v nevidni svet, kjer se breme stvarnosti razkraja in drsi v svet namišljenih predstav. A kaj, ko tudi te ne zmorejo zakrpati raztrganin na platnu smisla, idealov in ciljev, ki jih ljudje neizogibno potrebujemo za kolikor toliko znosno podobo realnosti.

Mnenja

Nada Breznik – Ars: S knjižnega trga

V romanu Nevidni ot®ok, ki se ukvarja s kompleksnostjo ljubezenskega razmerja, Evald Flisar zlahka prestopa iz stvarnosti v nevidni, skrivnostni, neraziskani svet prividov in domišljije. V povsem realističnem slogu tudi bralca zapelje na fiktivna prizorišča in na območja neraziskanih psiholoških fenomenov.

Gordana Granatir – Bukla 164

V zadnjih letih je izredno produktiven, skoraj vsako leto objavi nov roman in Nevidni ot®ok je že dvaindvajseti v njegovem opusu. Flisar je znan po tem, da se loteva neustrašnih skokov v bizarne načine delovanja človeškega uma, in tudi tokrat ne razočara. Nenavadna »ljubezenska« zgodba sodobnega Adama in Eve, ki že dolgo nista več v raju, ampak sta ujetnika lastnih misli in izkrivljenih predstav, pogumno raziskuje meje med resničnim in domišljijskim. Zgodba je podana v obliki dnevniških zapisov obeh protagonistov, ki predstavljajo tudi pretežni del »komunikacije« med njima, saj nezmožna direktnega pogovora skrivaj bereta dnevnik drug drugega.