Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Category:

Alica v nori deželi

24.90

Ilustracije: Hana Tintor
Vezava: trda
Število strani: 205

Opis

Med branjem ALICE V NORI DEŽELI se boste hudo zabavali! Hkrati vas bo skrbelo za usodo našega sveta, ki zelo spominja na Poterunijo. Te dežele ne boste našli na zemljevidu, saj gre za prašen otok sredi Atlantskega oceana. Njegovi prebivalci so porabili vse naravne vire razen glini podobne snovi po imenu poti, ki jo izkopavajo izpod glavnega mesta Potington. Da se mesto ne bi zrušilo v čedalje večjo praznino pod sabo, potrebujejo čedalje več podpornih stebrov, ki jih izdelujejo iz razbitih poti izdelkov, kajti vse je narejeno iz poti, celo drevesa. In ker se votlina širi, potrebujejo vse več podpornih stebrov, zato morajo razbijati vse več vsega, kar izdelajo. Na tem otoku se znajdeta Alica (po vrnitvi iz Čudežne dežele) in njen stric Skočir, strokovnjak za ekonomske probleme. Najamejo ga, da ohrani Poterunijo nad morsko gladino.

Duhovite dialoge je z ilustracijami opremila ilustratorka Hana Tintor. Avtorja na zabaven način opozarjata, da so tla, na katerih stojimo, čedalje tanjša …

Knjiga je doslej izšla v več izdajah in več jezikih. Pred nekaj leti je bila izbrana za Cankarjevo tekmovanje. Dramska verzija je izšla v ZDA, v nemškem prevodu pa jo je uprizorilo gledališče Theater im Keller v Avstriji.