Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup

Predstavitev knjige Evalda Flisarja Moje kraljestvo umira

Sodobnost / Pogovori z ustvarjalci  / Predstavitev knjige Evalda Flisarja Moje kraljestvo umira

Predstavitev knjige Evalda Flisarja Moje kraljestvo umira

ČE STE UŽIVALI V BRANJU ČAROVNIKOVEGA VAJENCA,
VAS BO NAVDUŠIL TUDI NAJNOVEJŠI FLISARJEV ROMAN.

V tednu od 18. 11. do 25. 11. 2020 tudi posebna priložnost!
Vpišite kodo POPOTNIK25 in pridobite 25 % popust – velja za vse knjige Evalda Flisarja.

Roman govori o vas, o vsakem od nas.

  • Moje kraljestvo umira

    29.99 23.99

Ko glavni junak, uspešen pisatelj, doživi blokado, se pred zlo usodo zateče v švicarsko kliniko Berghof. V njej se že zdravi kopica znanih imen svetovne literature, od Martina Amisa, Grahama Greena, Saula Bellowa do J. M. Coetzeeja. Toda ali je klinika Berghof v resnici to, za kar se izdaja? In kakšno vlogo v romanu igra nema Šeherezada?

Moje kraljestvo umira ni zgolj žanrski hibrid, v katerem se prepletajo forme izpovedi, detektivke, memoarjev, fiktivnega življenjepisa itd., temveč je svojevrsten preplet fikcije in metafikcije, literature in metaliterarnih razmislekov. Bralec sledi napeti pripovedi, v kateri se nenavadno dogajanje nevsiljivo prepleta s pomenljivimi premisleki in globokimi uvidi.


Vas zanima več o novi knjigi Moje kraljestvo umira

V četrtek si boste lahko ogledali in poslušali pogovor z Evaldom o novi knjigi, ki ga bo vodila pomočnica glavne urednice Sodobnosti in lektorica Katja Klopčič Lavrenčič.

Prvim desetim kupcem knjige Moje kraljestvo umira bomo podarili knjigo Čarovnikov vajenec.


Evald Flisar

EVALD FLISAR je pisatelj, dramatik, esejist, urednik, prevajalec. Študiral je primerjalno književnost v Ljubljani, angleški jezik in literaturo v Londonu in psihologijo v Avstraliji. Svetovni popotnik (prepotoval je 98 držav), voznik podzemnega vlaka v Sydneyju, urednik (med drugim) enciklopedije znanosti v Londonu, avtor kratkih zgodb in radijskih iger za BBC, predsednik (1995–2002) Društva slovenskih pisateljev, od leta 1998 urednik najstarejše slovenske literarne revije Sodobnost. Avtor petnajstih romanov (enajst nominiranih za nagrado kresnik, eden za nagrado Modra ptica), dveh zbirk kratke proze, treh potopisov (ki veljajo za najboljše v slovenski literaturi), dveh knjig za mlade (obeh nominiranih za nagrade) in petnajstih dram (osem nominiranih za Grumovo nagrado, trikrat je nagrado prejel). Prejemnik nagrade Prešernovega sklada in Župančičeve nagrade za življenjsko delo. Je najbolj prevajan sodobni slovenski avtor (doslej 170 prevodov v 40 jezikov). Njegove drame redno uprizarjajo poklicna gledališča po vsem svetu (nazadnje v Avstriji, Belorusiji, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Bosni, Srbiji, na Tajvanu, na Japonskem, v Rusiji in ZDA). Angleški prevod njegovega romana Na zlati obali (finalist za kresnika 2011) je bil nominiran za najprestižnejšo evropsko literarno nagrado, the Dublin International Literary Prize. The Irish Times ga je uvrstil med 13 najboljših klasičnih romanov o Afriki, ki so jih napisali Evropejci (v družbi imen, kot so Joseph Conrad, Graham Greene, JG Ballard, Bruce Chatwin, Isak Dinesen in drugi).


Oglejte si pogovor z avtorjem.

Ni komentarjev
Objavi komentar