Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup

Privoščite otrokom nekaj odličnega branja!

Sodobnost / Novice  / Privoščite otrokom nekaj odličnega branja!

Privoščite otrokom nekaj odličnega branja!

Odštekana babica, ki z lahkoto poskrbi za vseh deset vnučkov.

Stefan Boonen: Pozor, huda babica!

Vabljeni na nenavaden konec tedna. V hiši sredi gozda, z desetimi vnuki in z odštekano babico. Brez kopalnice in brez interneta, zato pa s straniščem »na štrbunk«, drobcem strahu zaradi velikana v kleti in svinje grmičarke v gozdu, pa z veliiikimi izzivi, kot je prečkanje divjega potoka po majavi brvi. Stefan Boonen pričara babico, ki zna poskrbeti za pravo zabavo. Včasih se pretvarja, da je čarovnica, drugič, da je volk. Svoje vnuke stušira na vrtu s cevjo za zalivanje, zvečer pa sliši, če si buden. Ob njej je vedno toplo.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker na zabaven način pripoveduje o tem, kako pristen in pustolovski je lahko konec tedna sredi narave z veliko domišljije.

 • Pozor, huda babica!

  22.90

Dobra novica za vse, ki nestrpno čakate na novo Otilijo!

Chris Riddell: Otilija na morju

Otilija živi s svojim najboljšim prijateljem, gospodom Murkom, medtem ko njena starša zbiratelja še kar potujeta po svetu in zbirata najrazličnejše stvari. Zadnje dni razmišlja o tem, kam bi se lahko z gospodom Murkom odpravila na počitnice. Kupi si celo čevlje za na pot in preučuje knjigo Žvižg divjine – Živalske štoparske zgodbe Thøra Thørenssena, vse to pa jo tako zaposli, da ne utegne prisluhniti prijatelju. Zato se ta sam samcat odpravi na Norveško, da bi poiskal grozovitega trola. Ko Otilija to odkrije, se v družbi medveda takoj poda za njim. Potovanje bo nevarno in polno nepredvidljivih srečanj …

Zakaj je knjiga dragocena: Ker je humorna, obogatena s številnimi vrhunskimi ilustracijami, zaradi katerih je prebiranje mikavnejše, končni zgodbeni obrat pa poskrbi za dodatno zabavo.

Otilijine pustolovščine najdete tudi v knjigah Otilija in rumena mačka in Otilija gre v šolo. Če so ti všeč pogumna in drzna dekleta, pa preberi knjigo Pametna Lili in neumni volk (KLIK) Catherine Storr.

 • Otilija na morju

  23.90
 • Otilija gre v šolo

  23.90
 • Otilija in rumena mačka

  23.90

Druga knjiga iz zbirke Jaz, Elvis Riboldi – čaka vas veliko zabave!

Bono Bidari: Jaz, Elvis Riboldi, in kitajska restavracija

Mesto ima nove prebivalce. Elvis in njegovi sošolci in sošolke v razred sprejmejo novega fanta, Sunte Leeja, njegovi starši odprejo kitajsko restavracijo. Ko začnejo nenadoma izginjati psi, se sproži val ugibanj …

Zakaj je knjiga dragocena: Ker na izviren način, napol v stripu, spregovarja o drugačnosti v najrazličnejših oblikah in bralca vodi k strpnejšemu pogledu na svet. V prvi knjigi je v središču hiperaktivni deček Elvis, zdaj se horizont razširi. Tudi tokrat pa knjiga prinaša tudi VELIKO ZABAVE!

NUJNO BRANJE ZA STARŠE: razmišljanje družinske terapevtke Mateje Bedenk Košir o prvi knjigi iz serije, Jaz, Elvis Riboldi (Razmišljanje o(b) knjigi, Sodobnost 11, 2016). KLIK »Veliko olajšanje doživimo ob spoznanju, da nas povezuje tisto, v čemer smo si podobni, in da je ta vez močnejša od tistega, kar naj bi bili v želji, da bi bili vsem všeč.«

Mateja Bedenk Košir, ustanoviteljica in vodja Zavoda Namen, je zakonska in družinska terapevtka, ki dela tudi s pomočjo terapevtskega psa (zlasti pri zlorabah in travmah ter pri terapijah z otroki in mladostniki).

Vsem tistim, ki imate radi pripoved, združeno s stripom, toplo priporočamo knjige iz serije o Tinetu in Binetu KLIK.

 • Jaz, Elvis Riboldi in kitajska restavracija

  19.90
 • Jaz, Elvis Riboldi

  19.90

Navdihujoče. Vsak konec je nov začetek.

Stian Hole: Garmannovo poletje

Poletja je skoraj konec. Na obisk so spet prišle stare tete. Jesen je v zraku. In bliža se Garmannov prvi šolski dan. A Garmannu se ne maje še noben zob. Pravzaprav ga je vstopa v šolo strah. Toda Garmann ni edini, ki se boji … Za slikanico Garmannovo poletje je Stian Hole leta 2007 prejel eno najprestižnejših nagrad za otroško literaturo BolognaRagazzi. Ustvaril je namreč nepozaben lik dečka, ki se spopada z velikimi temami, razmišlja o življenju in smrti, začetkih in koncih, strahu in pogumu, s tem pa tudi nas spodbuja k pogovorom.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker predstavlja življenje v njegovi polnosti, tudi s humorjem, ker je na drugi strani strahu pogum, vsak konec pa je začetek nečesa novega. Velike teme na nežen in nevsiljiv način.

 • Garmannovo poletje

  18.90

Zabavna zgodovina kopalnic in njihove današnje skrivnosti.

Krystyna Lipka – Sztarbałło: Vprašanja iz kopalnice

Slikanica Vprašanja iz kopalnice prinaša igrive odgovore na vsa vprašanja, povezana s kopalnicami, stranišči in osebno higieno, skozi zgodovino in vse do današnjih dni. Opozarja pa tudi na dejstvo, da je količina vode, s katero je skrb za higieno neločljivo povezana, omejena, da moramo skrbeti tako zase kot za planet. Simpatično poučno branje. Mimogrede: ste vedeli, da so se vitezi o pomembnih stvareh pogovarjali na straniščih, daleč stran od soban, pot do njih pa so jim kazali skrivni znaki.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker se ukvarja z vsemi vprašanji, povezanimi s kopalnico, ki so običajno spregledala, na humorno iskriv način pa predstavi tako zgodovino stranišč kot skrbi za osebno higieno.

 • Vprašanja iz kopalnice

  19.90

KVIZ

Priložnost, da si priborite eno od naših novitet! 

Med komentarje zapišite pravilne odgovore. V petek, 24. 6., bomo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli eno od predstavljenih novosti.


Otilija je obiskovala Šolo Adele B. Novak za drugače nadarjene. Njen drugačen dar je:

 

A origamiji iz zaves,

B akrobatsko aranžiranje cvetja,

C lov na duhove.


Elvisov najboljši prijatelj, supernadarjeni Boris, prihaja iz:

 

A. Pakistana,
B. Kitajske,
C. Avstralije.


Lepotnim črnim pikam, ki so si jih dame včasih nalepile na lice, so rekli tudi:

 

A. netopirček,
B. metuljček,
C. muhica.


V kleti babičine hiše živi:

 

A. čisto prava čarovnica,
B. velikan,
C. muca z desetimi mladički.


Garmann ob koncu poletja razmišlja o strahovih. Njega je strah prvega šolskega dne, njegovega očeta pa je strah:

 

A. prečkati cesto,
B. pred glasbenim nastopom,
C. da bi mu izpadel zob.


5 komentarjev
 • Spela

  Odgovori 20. junij, 2017 9:10 dop

  C – A – C – B – B

 • Martina

  Odgovori 21. junij, 2017 2:38 pop

  Pravilni odgovori so: C – lov na duhove; B – Boras je iz Pakistana; C – lepotnim pikam so rekli muhice; B – v babičini kleti živi velikan; B – Garmannovega očeta je strah koncerta.

  • Martina

   Odgovori 21. junij, 2017 2:41 pop

   Seveda sem se v gornjem zapisu zmotila v črki (ne tudi v odgovoru) – pravilna črka drugega odgovora je seveda A – iz Pakistana. 😉 Torej, po vrsti, C A C B B.

 • Primoz

  Odgovori 22. junij, 2017 8:28 dop

  C, a, c, b, b

Objavi komentar