Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

Predstavitev knjige Galine Miklínove Lihožerci za vedno

Lihožerci za vedno predstavljajo zaključni del zabavne trilogije o teh nenavadnih bitjih.

Ste zjutraj že panično iskali par nogavic, ki bi ga lahko navlekli na noge? Ste kot zakleto izvlekli le posamezne nogavice različnih parov? Zagodli so vam jo lihožerci!

Hihitek in Ramzes se iz Afrike srečno vrneta s Kawo in Bunko, a njihove dogodivščine še zdaleč niso končane. Kawa skrivnostno izgine in zdi se, da jo je odpeljal nevarni Kudla Razparač. Je možno, da obstajajo še nevarnejši lihožerci od Kojotov? In to v naših krajih? Le kdo je Li Ku in kdo skrivnostni in zlovešči Sencin? Kdo para nogavice in zakaj? Naši junaki se bodo morali spopasti s kopico velikih nevarnosti. Tokrat je ogrožen ves lihožerski svet!


Pavel Šrut

Pavel Šrut (1940), češki pesnik, dramatik in avtor knjig za otroke, je za svoja dela prejel mnoge nagrade in priznanja ter velja za enega najboljših čeških avtorjev tako v svojih delih za odrasle kot za otroke. Eno najprestižnejših priznanj, nagrado Magnesia Litera, je za svoje ustvarjenje za otroke prejel že leta 2004 in 2005, leta 2009 pa prav za Lihožerce, ki so bili nato na Češkem razglašeni za mladinsko knjigo desetletja.

Galina Miklínová

Češka ilustratorka, režiserka in avtorica animiranih filmov Galina Miklínová, ki je našim nevidnim lihožerskim prijateljem podelila vidno podobo. Že za svoj diplomski film Biograf je požela vrsto nagrad in priznanj doma in v tujini; tudi njene poznejše filme so prikazovali na več svetovnih festivalih, npr. v Stuttgartu, Riu de Janeiru, São Paulu itd. Njena filmografija obsega vrsto kratkih filmov, na primer Bajky ze zahrady, Hra, Nešt‘astné narozeniny Péti Fotky, Byla 3x jedna princezna.

Galina Miklínová je ilustrirala tudi vrsto literarnih del (tudi Harryja Potterja), z ilustracijami pa je močno zaznamovala tudi vse tri knjige o lihožercih Pavla Šruta. Šrutov magični svet je v vseh dimenzijah in barvah zaživel v celovečernem animiranem filmu.


DOGAJALO SE JE…

Gostili smo izjemno češko ilustratorko Galino Miklínovo! Slovenije ni obiskala prvič, že pred leti sta skupaj s Pavlom Šrutom obiskala Piran, tokrat pa smo imeli srečo, da smo s to izjemno ustvarjalko obiskali učence dveh osnovnih šol; OŠ Vransko-Tabor in PŠ Krtina. Na ustvarjalnih delavnicah so pod spretnimi prstki začeli nastajati pravi mali lihožerci! In če se še vedno sprašujete, kam skrivnostno izginjajo posamezne nogavice, je odgovor na dlani – lihožerci.

Njeno delo in knjige smo predstavili tudi v ljubljanski knjigarni Konzorcij – za simultani prevod je tudi tokrat poskrbel prevajalec Peter Kuhar, ki je v slovenščino spretno prevedel celotno trilogijo. Delavnica na slovenskih dnevih knjige v Mariboru, v Vetrinjskem dvorcu, pa je bila pika na i in sijajen zaključek tega obiska.

Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart