Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Predstavitev knjige Evalda Flisarja Zbiralec sanj

Sodobnost / Novice  / Predstavitev knjige Evalda Flisarja Zbiralec sanj

Predstavitev knjige Evalda Flisarja Zbiralec sanj

DOMIŠLJIJSKO BOGAT, IZBRUŠEN ROMAN, KI GA NI MOGOČE ODLOŽITI, SESTAVLJA OMREŽJE SPOMINSKIH UTRINKOV IN MEDITATIVNIH PREBLISKOV.

 Roman, ki utegne bralce pritegniti enako močno kot Čarovnikov vajenec.

 • Zbiralec sanj

  24.90

Vas zanima še več o Zbiralcu sanj? Evaldu Flisarju zastavite vprašanje in ga zapišite med komentarje. 

Avtor bo na vprašanja odgovarjal v živo! Video prenos si lahko ogledate v petek, 2. februarja, ob 11. uri na njegovem Facebook profilu.

Pogovor z njim bo vodila pomočnica glavne urednice Sodobnosti in lektorica Katja Klopčič Lavrenčič.

Prvim desetim kupcem podarimo izvod knjige Pogovori z Evaldom Flisarjem.


Izjemen roman je delo kultnega avtorja Evalda Flisarja, ki je ime Slovenije ponesel v svet, saj ima za seboj 170 prevodov v 40 jezikih.

EVALD FLISAR je pisatelj, dramatik, esejist, urednik, prevajalec. Študiral je primerjalno književnost v Ljubljani, angleški jezik in literaturo v Londonu in psihologijo v Avstraliji. Svetovni popotnik (prepotoval je 98 držav), voznik podzemnega vlaka v Sydneyju, urednik (med drugim) enciklopedije znanosti v Londonu, avtor kratkih zgodb in radijskih iger za BBC, predsednik (1995–2002) Društva slovenskih pisateljev, od leta 1998 urednik najstarejše slovenske literarne revije Sodobnost. Avtor štirinajstih romanov (deset nominiranih za nagrado kresnik), dveh zbirk kratke proze, treh potopisov (ki veljajo za najboljše v slovenski literaturi), dveh knjig za mlade (obeh nominiranih za nagrade) in petnajstih dram (osem nominiranih za Grumovo nagrado, trikrat je nagrado prejel). Prejemnik nagrade Prešernovega sklada in Župančičeve nagrade za življenjsko delo. Je najbolj prevajan sodobni slovenski avtor (doslej 170 prevodov v 40 jezikov). Njegove drame redno uprizarjajo poklicna gledališča po vsem svetu (nazadnje v Avstriji, Belorusiji, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Bosni, Srbiji, na Tajvanu, na Japonskem, v Rusiji in ZDA). Angleški prevod njegovega romana Na zlati obali (finalist za kresnika 2011) je bil nominiran za najprestižnejšo evropsko literarno nagrado, the Dublin International Literary Prize. The Irish Times ga je uvrstil med 13 najboljših klasičnih romanov o Afriki, ki so jih napisali Evropejci (v družbi imen, kot so Joseph Conrad, Graham Greene, JG Ballard, Bruce Chatwin, Isak Dinesen in drugi).


Dr. Marko Pavliha o romanu Zbiralec sanj

Televizija, medmrežje, knjige in radio nam nenehno vbijajo v glavo, da je treba negovati čuječnost in živeti v sedanjosti, kar otroke tja do pubertete ni treba posebej siliti, saj živijo iz trenutka v trenutek kot njihovi kužki, ne da bi se ukvarjali z jutrišnjim dnem ali še bolj oddaljeno prihodnosti, ne glede na sanje. Potem sanje vse bolj  destilirajo v hrepenenje, načrte in cilje, da se človek prelevi v podganjega dirkača in v gonji za denarjem, imetjem, kariero in ljubeznijo brezglavo lovi in nastavlja svoj rep, spredaj in zadaj, medtem ko se življenje v peščeni uri vse bolj pretaka v sklepni del kratke enodejanke. V poznih srednjih letih in v starosti bi bilo logično, da ni več obremenjeno zazrt v bodočnost, na katero se počasi plazijo sence smrti, in da bo končno začel vsrkavat sleherni trenutek danosti, ki mu je še preostala, toda največkrat ni tako, ker neko nerazložljivo trpljenje ostaja, da grize in razdvaja.


NAGRADNI KVIZ

Med komentarje zapišite odgovore na vprašanja. Med pravilnimi  bomo v petek, 2. 2. 2018,  izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela roman Zbiralec sanj

1. Katere države Evald Flisar še ni obiskal?

 

A Ekvador

B Afganistan

C Irska


2. Koliko njegovih del je doslej izšlo v Indiji?

 

A 12

B 5

C 10


3. Katerega prevoznega sredstva še ni vozil?

 

A Motorja

B Vlaka

C Avtobusa


4. Koliko njegovih dram so doslej uprizorili v nemškem jeziku?

 

A 3

B 10

C 26


 5. Kaj je študiral v Londonu?

 

A Biologijo

B Matematiko

C Angleški jezik in literaturo


9 komentarjev
 • Petra Gradisnik

  Odgovori 1. februar, 2018 9:36 dop

  A,A,C,B,C

 • Sara Mravlja Stegenšek

  Odgovori 1. februar, 2018 9:43 dop

  1. A
  2. A
  3. C
  4. B
  5. C

 • Nada Mulej

  Odgovori 1. februar, 2018 9:51 dop

  A,A,C,B,C

 • Gregor

  Odgovori 1. februar, 2018 1:39 pop

  1. A
  2. A
  3. C
  4. B
  5. C

 • Valentina

  Odgovori 1. februar, 2018 6:52 pop

  AACbC

 • Damjana Černe

  Odgovori 4. februar, 2018 7:03 dop

  se veselim branja!

 • Damjana Černe

  Odgovori 4. februar, 2018 7:05 dop

  se veselim, predvsem to, da romana ne moreš odložit in ga prebereš v enem dihu!

Objavi komentar