Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00

Se tudi vi sprašujete, kako navdušiti najstnike za branje? Kako med knjižne platnice pritegniti odraščajoče fante in dekleta, ki se jim knjiga vse bolj izmika? Kako knjigo postaviti ob bok digitalnim medijem?

Na založbah Malinc in Sodobnost International vas vabimo, da se nam pridružite pri bralni dogodivščini v projektu ODPRTA KNJIGA: GG4U, ki smo ga zasnovali na podlagi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj z različnimi bralnimi projekti. GG4U je namenjen predvsem starejšim učencem (7., 8. in 9. razred). Trudimo se, da je projekt zabaven, da poteka kot igra, da povezuje tako spletne medije kot knjige, da ima osrednjo vlogo projekta šolska knjižnica, kjer se bodo sodelujoči družili in o prebranem izmenjali mnenja. Najboljše bralce na koncu čaka nagrada. V letu 2020 smo projekt preoblikovali tako, da ga je bilo mogoče izvajati ne glede na omejitve, ki jih je narekovala epidemiološka slika. Tudi v šolskem letu 2021/22 bodo sodelujoči v primeru omejitev prejeli tudi e-knjige, projekt pa je mogoče izvajati na daljavo.

Če se želite prijaviti k projektu, izpolnite prijavnico.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na bralniprojektgg4u@gmail.com.

Kako projekt poteka?

Branje in igranje!

Projekt je zastavljen v obliki bralnega tekmovanja in poteka preko spleta. Tekmovale bodo skupine učencev (po trije v skupini, vsak si izbere svoj vzdevek), ki bodo prebrale šest vrhunskih del za mlade. Naslovov knjig ne bomo izdali, odkrili jih bodo učenci z reševanjem ugank in nalog. Ko bodo uspešno rešili uganko, bodo ugotovili naslov knjige. Po prebrani prvi knjigi bodo prejeli naloge, in ko bodo te uspešno rešili, bodo prejeli uganko, ki jih bo privedla do naslova naslednje knjige. Ekipe ob reševanju nalog, ki jih na temo posameznih knjig čakajo v izzivih, zbirajo točke; z največ točkami so ovrednotene zahtevnejše in bolj ustvarjalne naloge. Zmaga ekipa, ki reši vse izzive in osvoji največ točk. Zmagovalna ekipa se bo skupaj z mentorico ali mentorjem odpravila na nagradni izlet v vetrovnik Aerodium v Logatcu (https://www.aerodium.si/) ali v letni adrenalinski park na Krvavcu (https://www.rtckrvavec.si/). Ekipa si izlet izbere v dogovoru z mentorico ali mentorjem branja.

Kako lahko sodelujete prek spleta?

Bralno tekmovanje poteka na portalu Classcraft, ki so ga v Kanadi razvili učitelji in se uporablja po vsem svetu. Okolje je varno, zaprto in omejeno le na udeležence projekta. Vsaka ekipa treh učencev si izbere svoj vzdevek in se po navodilih, ki jih pošljemo udeležencem, prijavi na portal. Nato si vsak učenec izbere svojega avatarja. Udeleženci z reševanjem različno zasnovanih nalog, ki spodbujajo ustvarjalnost in premislek o prebranih knjigah, opravijo knjižno potovanje, ob katerem se tudi zabavajo.

Kako se prijavite k projektu in pogoji sodelovanja

Če se boste odločili za sodelovanje v projektu, se strinjate, da boste svojo skupino v primeru zmage pospremili na nagradni izlet ali poskrbeli za spremstvo. Da v projektu lahko sodelujete, potrebujete računalnik z internetno povezavo ali pametni telefon (android, iPhone), obvezen pa je tudi nakup vseh šestih knjig, ki se jim boste posvečali v okviru projekta.

Z enim naročenim kompletom knjig lahko sodelujeta dve skupini (torej šest učencev). Komplet stane 134,70 €, vsak naslednji komplet lahko naročite s kar 50-odstotnim popustom.

S prijavo se tudi obvežete, da boste skrivnost, za katere naslove gre, skrbno varovali in je ne boste delili z nikomer. Vabimo vas, da se nam pridružite! Izpolnite spletno prijavnico, za več informacij pa nas lahko kontaktirate na bralniprojektgg4u@gmail.com.

Prijave zbiramo do 1. oktobra 2021.

  • Predstavitveni video projekta,
  • Predstavitveni video za mentorice in mentorje,
  • Postopek prijave v GG4U za udeležence, tekmovalce: video / pisna navodila.
  • Povzetek pravil igranja.

Publikacijo je sofinancirala Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Shopping Cart