Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje
Category:

Poletni nahrbtnik odličnega branja NMK (7–10 let)

83.60 49.90

Izbrane knjige:

Opis

Chris Riddell: Otilija na morju

Prevedla: Ana Barič Moder
Vezava: trda
Obseg: 206 strani

Opis:

Otilija je prav posebna deklica: nora je na čevlje, ki jih vedno nosi brez para, in sama stanuje z gospodom Murkom, saj sta njena starša kot poklicna zbiratelja nenehno na lovu za svetovnimi posebnostmi. Otilija pa kljub temu še zdaleč ni osamljena, saj se ji vedno dogaja ogromno razburljivega. Tako kot tokrat, ko se poda na počitnice na Norveško, kamor je iz neznanega razloga čez noč izginil njen najboljši prijatelj, gospod Murko. Morda zato, da bi izsledil groznega trola z imenom Še kar velika noga? Razburljiva zgodba, začinjena z izvrstnim humorjem, v odličnem prevodu Ane Barič Moder prinaša pravi bralni užitek za ljubitelje dogodivščin vseh starosti.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 137

Spodbuda za branje

Oglejte si, kako avtor Chris Riddell riše Otilijo:

Mnenji:

Fantastična knjiga s čudovitimi ilustracijami! – Independent

Moja najljubša knjiga iz serije naslovov o Otiliji. Res mi je všeč izdelan odnos med Otilijo in gospodom Murkom. Nepredvidljive morske pustolovščine vas pripravijo od hihitanja do močnega krohota. Knjiga nas prav tako spomni, kako pomembne so v življenju majhne stvari. – Ana		

Sinikka Nopola in Tiina Nopola: Risto Bobnar, odklenkalo ti je

Ilustrirala: Aino Havukainen, Sami Toivonen
Prevedla: Julija Potrč Šavli
Vezava: trda
Število strani: 100

Opis:

Po zaslugi Julije Potrč, ene naših redkih prevajalk iz finščine, se lahko z navihanim in obetavnim bobnarjem Ristom zdaj seznanijo tudi mladi slovenski bralci. Fant, ki se s teto Cvetko preseli v novo stanovanje, svoje talente zelo hitro razkrije tudi blokovskim sosedom. Vendar pa vsem njegovo vneto bobnanje ni všeč in kmalu se na njegovih vratih pojavi prvo grozilno pismo. Koga tako strašansko moti Ristovo bobnanje in ali je spodnji sosed res čisto pravi bogataš? Vse to namerava odkriti Risto, ki se tudi po zaslugi zmedene in hecne tete vedno znova zaplete v zabavne dogodivščine in pri tem spozna cel kup zanimivih ljudi.

Kristina Sluga, Bukla 95-96

Za svoja dela sta sestri Nopola prejeli več nagrad, se leta 2002 uvrstili na častno listo IBBY, leta 2003 pa prejeli medaljo Anni Swan, nagrado finske sekcije IBBY za izvrstne otroške in mladinske knjige. SMEH ZAGOTOVLJEN!

Spodbuda za branje

Preberite pismo Sinikke Nopole in Tiine Nopole, ki je namenjeno samo slovenskim bralcem:

Mnenje:

Gaja Kos – LUD Literatura

Živahna in duhovito napisana zgodba je vseskozi napeta, saj do konca ostaja nepojasnjeno vprašanje, kdo v Ristovem bobnanju ni prepoznal talenta in mu namesto čestitk pošilja grozilna sporočila. Predvsem pa se v zgodbi ves čas veselo zganja cirkus in povsem naravno je, da se Risto Bobnar, odklenkalo ti je konča – v cirkusu. Zgodba je dejansko polnokrvna komedija zmešnjav, njen humorni značaj pa še potencirajo zelo sodobne ilustracije s smislom za vsakovrstno in seveda nadvse zgovorno obrazno mimiko junakov in za zabavne detajle, ki še nadgradijo besedilo. 


Kęstutis Kasparavičius: Dežela lenuhov

Prevedel: Klemen Pisk
Vezava: trda
Število strani: 56

 

Opis:

Ste že slišali za deželo, kjer je trdo delo strogo prepovedano? Nikjer drugje na svetu torte ne rastejo sredi gozda kakor gobe po dežju! In le tam na drevesih namesto jabolk zorijo sladoledi. Povsod drugod moraš sam zavihati rokave, da si pripraviš večerjo, v Deželi lenuhov pa te za pretirano marljivost čaka kazen. Le kako se pride v to imenitno deželo? Lahko bi vam povedal, toda … v tem trenutku sem strašno utrujen. Preberite knjigo in boste izvedeli!

Spodbude za branje:

  1. IZDELAJ. Lenuhi poznajo vrsto nenavadnih prevoznih sredstev: leteče lestve, hodeče stole, korakajoče postelje, motorne kadi, plavalne blazine … Izmislite si svoje odštekano prevozno sredstvo, s katerim bi se vi odpravili v Deželo lenuhov. Uporabite škatle, embalažo, barve, tkanine … Režite, barvajte, lepite, rišite!
  2. RAZMISLI. Dežela lenuhov je nenavaden kraj, kjer so pravila malo čudna in kjer se dogajajo neobičajne stvari. Zamisli si, da moraš sestaviti meni za restavracijo Kartisrcepoželilnica, ki jo v Deželi lenuhov odpira gospod Dolgin Klobučnik.
  3. POIŠČI deset razlik.

Mnenja:

A čeprav se zdi bivanje v tej deželi še tako mamljivo, nam avtor na koncu postreže s preprostim moralnim naukom: “Uživaj življenje. Bodi zadovoljen s tistim, kar imaš, vse ostalo bo prišlo ob pravem času.”

Literarna lekarna

Orbis Pictus

Bansi

Zakaj je knjiga dragocena: Ker nas v njej avtor s prepoznavnim in dovršenim pisateljskim slogom ter barvitim ilustratorskim jezikom popelje v nenavadno deželo, v kateri bi vsak od nas z veseljem prebival vsaj en dan v tednu.

Ključne besede: čarobna dežela, gastronomska utopija, lenoba, brezdelje.


Majda Koren: Kapo in Bundo

Narisal: Damijan Stepančič
Vezava: trda
Število strani: 54

 

Opis:

Kapo in Bundo sta nenehno v navzkrižju z zakonom, vseskozi ju srbijo parklji in kar naprej snujeta nove hudobije. Toda Kapo in Bundo sta najbolj neumna med nepridipravi, kar gre na roko (oziroma na taco) inšpektorju Jožetu. Prikupna tatinska pujsa, upodobil ju je priznani ilustrator Damijan Stepančič, bosta s svojo neumnostjo, neučakanostjo in sladkosnednostjo zabavala otroke vseh starosti, še zlasti vse ljubitelje stripa.

Strip vsebuje:

  • DVA RAZBOJNIŠKA PUJSA. To sta Kapo in Bundo.
  • ENEGA INŠPEKTORJA. To je Jože.
  • ŠTRUDELJ. Žal je samo narisan in ga ne morete pojesti.

* Ob pisanju in risanju ni trpela nobena žival.

* Brez dodanega sladkorja (razen v štrudlju).

* Za bralce velike (visoke) od 98 do 220 cm.

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Spodbuda za branje

Natisnite si priznanja:

Priznanje – Kapo in Bundo motorista

Priznanje – Kapo in Bundo kolesarja

Priznanje – Kapo in Bundo na morju

Priznanje – Plavam brez rokavčkov

Pošljite razglednico:

Oglejte si pogovor z avtorico Majdo Koren:

Mnenji:

Janja Vidmar – Bukla 157

Sladkosnedna Kapo in Bundo nista ravno bistra, zato jima lopovščine vsakič spodletijo, napovednik na zadnji strani knjige pa poleg njiju najavi še inšpektorja Jožeta, štrudelj in zaželeno bralčevo višino.

Poleg že omenjenih izvrstne stripovske podobe in utrganih zgodb v delu mrgoli hudomušnih besednih iger in posrečenih domislic, med drugim Bukla v zaporniški knjižnici, letališče Brrrrrnik, Jože in Ivanka v znameniti odročeni pozi na palubi Totenika, vesolje – »tam, kjer ni muh« – in še in še tega, kar odlikuje najboljše stripe.

Tatiča se nam kljub svojemu antijunaštvu priljubita, živalske detektivske prigode, kronane z zmagoslavjem pravice, pa kar kličejo k brrrrranju.

Maja Črepinšek – Moj malček

Vseh sedem stripovskih zgodb odlikuje topli humor Majde Koren, ki se mu smejijo otroci in odrasli. Pujsa ga lomita, a ker nista prav pametna ali hudobna in ker ju lumparije nazadnje vedno lopnejo po zadnjici, je bralec ves čas tudi na njuni strani. Stripovska risba Damijana Stepančiča z močnimi konturami in barvnimi ploskvami mojstrsko udejanja živahno dogajanje in humorno plat besedila. Strip je prvovrstno branje tudi za otroke, ki jih daljša besedila še ne pritegnejo. Priporočam!

Fotografija: Maja Črepinšek