Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Leto, ko so prišle čebele

24.90

Ni na zalogi

Prevedla: Renata Zamida
Vezava: trda
Št. strani: 172
Starost: 10+

Opis

Dvanajstletna Josy po smrti dedka presenečena izve, da ji je zapustil čebele. Čebele? Njej? Saj o čebelah ničesar ne ve! Toda dedek je hotel, da prav ona poskrbi za njegovo čebeljo družino, zato je trdno odločena, da bo s pomočjo njegove prijateljice in čebelarke Alme poskusila. Tudi prvi zelo boleč pik je ne ustavi, prav tako ne mamino nasprotovanje, ko pa ji čebele nekdo ukrade, se ji podre svet. A kaj kmalu se s prijateljem Mirkom znajdeta sredi napetega zasledovanja …

Josy najverjetneje doživlja eno najbolj vznemirljivih najstniških let: spoznava čudovit svet čebelarjenja, sklepa nova prijateljstva, predvsem pa odkriva preteklost svoje družine. Pripoved se odvije skozi leto dni, mesec za mesecem pa spremljamo tudi pestro in skrivnostno dogajanje v čebelji družini. Kratkočasno branje za otroke od desetega leta naprej!

Mnenja

RTV SLO – Kultura

Mladinski roman, ob branju katerega uživa tudi odrasel bralec.

Listanje

Mladinsko delo, ki bi ga lahko prebral tudi vsak odrasel, je na nek način tudi nevsiljivo poučno, saj spremljamo življenjski cikel čebel. Žuželke, ki so preživele mnoge zgodovinske prelomnice, so za življenje posameznika pomembnejše, kot si utegnemo predstavljati.