Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Znižanje
Znižanje
Category:

Komplet knjig za otroke (7–10 let)

83.60 50.00

Literarni vlak s knjigami iz naših najbolj priljubljenih zbirk:

Opis

Chris Riddell: Otilija gre v šolo

Prevedla: Ana Barič Moder
Vezava: trda
Število strani: 170

Opis:

Otilija Erjavec in njen najboljši prijatelj gospod Murko začneta hoditi v šolo … Kmalu se izkaže, da na njej straši, vendar mlada raziskovalca ni prav nič strah. Prav nasprotno. To bo odlična priložnost, da s skupnimi močmi rešita še eno zapleteno uganko. Morda pa bo Otiliji uspelo prepoznati svoj skrivni dar?

Druga knjiga iz izvirne serije Chrisa Riddella o nenavadni deklici Otiliji in njenem kosmatem prijatelju gospodu Murku vas bo zaradi izvrstnih ilustracij in duhovite zgodbe naravnost očarala in le stežka jo boste odložili. Chris Riddell je za svoja dela prejel dve medalji Kate Greenaway, zlato priznanje Smarties in tri srebrna priznanja Nestlé. Leta 2015 mu je bil podeljen častni naziv Children’s Laureat.

Spodbuda za branje

Oglejte si, kako avtor Chris Riddell riše Otilijo:

Mnenja:

Fantastična knjiga s čudovitimi ilustracijami! – Independent

Moja najljubša knjiga je Otilija gre v šolo. Pri knjigi mi je najbolj všeč ker je pustolovska in zabavna, pa tudi malo strašljiva.Lira, 5. razred OŠ Bistrica


Bono Bidari: Jaz, Elvis Riboldi, in Boris, supernadarjeni

Prevedla: Ana Barič Moder
Vezava: trda
Število strani: 170

Opis:

Tudi nova zgodba o Elvisu in Borisu je kombinacija stripa in kratkih veznih besedil. Ilustracije in zgodbice so nadvse zabavne: predvsem na račun namerne in vsebinsko upravičene družbene in socialne nekorektnosti. Elvis je lenivček, a iznajdljiv in bister; Boris je vztrajen, lojalen, študiozen in zato na trenutke dolgočasen. Fanta izhajata iz povsem različnih družin in imata drugačne življenjske cilje. Vendar sta najboljša prijatelja, in ko Boris odide na ugledno šolo na poletno šolanje, postanejo Elvisove počitnice dolgočasne, pa tudi za Borisa, ki se je, glede na vsebino pisem, precej spremenil, ga zelo skrbi. Zato se z zvijačo tudi sam vpiše na to elitno šolo in ugotovi, da so Borisu oprali možgane. Po premnogih tragično-komičnih zapletih se zgodba srečno razplete … Knjiga, ki marsikaj sporoča tudi odraslim: na račun ugleda, slave in prestiža ne smemo zatajiti prijateljev, staršev in samih sebe!

Sonja Juvan – Bukla 142

Spodbuda za branje

Oglejte si napovednik risanke o Elvisu Riboldiju:

Mnenje:

Mateja Bedenk Košir, družinska terapevtka

V primeru pričujoče knjige poleg stripa dobiš še iskreno razmišljanje fantiča, kar zgodbo popelje na drugo raven. V svet hiperaktivnega otroka. V svet, ki je njegov, je drugačen in bolj se zares zanimaš zanj, rajši ga imaš in lažje ga razumeš.


Aino Havukainen in Sami Toivonen: Tine in Bine nenavadne iznajdbe skozi zgodovino

Ilustrirala: Aino Havukainen in Sami Toivonen
Prevedla: Julija Potrč
Vezava: trda
Število strani: 32

 

Opis:

POZOR!

MOŽGANČKI BRATOV IZ ČUDNE GORE V NAJVIŠJI PRESTAVI!

Komplet reaktivnih motorjev za vsak dom!

Šolska uniforma prihodnosti!

Lastnosobna enota!

Tine in Bine sta prepričana, da bi lahko njuni možgančki skozi zgodovino veliko prispevali k izumljanju najrazličnejših naprav. Le kako so nekdaj preživeli brez igriščne krogle ali egipčanskega avtomatskega prebujevalnika? Poleg drznih in izvirnih iznajdb Tineta in Bineta so v knjigi predstavljeni tudi pravi izumi iz različnih zgodovinskih obdobij.

Več dogodivščin in pogruntavščin Tineta in Bineta lahko najdete v knjigah Tine in Bine nori izumi, Tine in Bine v vesolju ter Tine in Bine veselo na delo.

Spodbuda za branje

Oglejte si nastajanje stripa:

Mnenje:

Tine in Bine sta nabrita, iznajdljiva in zabavna ter si vedno izmislita kaj novega in drznega, ob čemer se vsi zabavamo. Njune domislice dopolnjujejo duhoviti opisi in bogate ilustracije, zato ni čudno, da imata toliko mladih oboževalcev!

Finski avtor serije slikanic o dveh bratih, ki sta neizmerno radovedna in zato tudi neizmerno domiselna, nas po slikanici Nori izumi (2011) tokrat popelje v zgodovino izumov, pospremljeno z vzporednimi in alternativnimi predlogi naslovnega izumiteljskega para. Tako kot ostale slikanice iz te serije tudi ta izstopa zaradi treh kvalitet: noro izvirne domišljije, natančnega posnemanja dobrih predstavitveno-tehničnih načrtov ter ironične uporabe izrazoslovja (in tematik) tržnega oglaševanja ter iz njega izpeljanih modnih oblik obnašanja družbe (npr. komunikacijski sistem, mašinca deluxe, lastnosobna enota …). Ob robovih izumiteljskih predlog teče kronološko urejen trak dejanskih izumov, prevzemov ali uporab, in sicer od kamnitega orodja pred 12.000 leti, preko tiskarskega stroja v 15. stoletju, do današnje nanotehnologije. Bogat razpon avtorjeve risbe (od stripa in celostranske ilustracije do tehnične in leksikografske risbe) ustvarja možnost raziskovalnega branja, spodbuja bralčevo domišljijo ter mu legalno podira ograje enoznačnega razumevanja stvari.

*Anotacija je dostopna v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig 2015, str. 49, avtor Vojko Zadravec.


Majda Koren: Kapo in Bundo

Narisal: Damijan Stepančič
Vezava: trda
Število strani: 54

Opis:

Kapo in Bundo sta nenehno v navzkrižju z zakonom, vseskozi ju srbijo parklji in kar naprej snujeta nove hudobije. Toda Kapo in Bundo sta najbolj neumna med nepridipravi, kar gre na roko (oziroma na taco) inšpektorju Jožetu. Prikupna tatinska pujsa, upodobil ju je priznani ilustrator Damijan Stepančič, bosta s svojo neumnostjo, neučakanostjo in sladkosnednostjo zabavala otroke vseh starosti, še zlasti vse ljubitelje stripa.

Strip vsebuje:

  • DVA RAZBOJNIŠKA PUJSA. To sta Kapo in Bundo.
  • ENEGA INŠPEKTORJA. To je Jože.
  • ŠTRUDELJ. Žal je samo narisan in ga ne morete pojesti.

* Ob pisanju in risanju ni trpela nobena žival.

* Brez dodanega sladkorja (razen v štrudlju).

* Za bralce velike (visoke) od 98 do 220 cm.

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Spodbude za branje

Natisnite si priznanja:

Priznanje – Kapo in Bundo motorista

Priznanje – Kapo in Bundo kolesarja

Priznanje – Kapo in Bundo na morju

Priznanje – Plavam brez rokavčkov

Pošlji razglednico

Oglejte si pogovor z avtorico Majdo Koren:

Mnenji:

Janja Vidmar – Bukla 157

Sladkosnedna Kapo in Bundo nista ravno bistra, zato jima lopovščine vsakič spodletijo, napovednik na zadnji strani knjige pa poleg njiju najavi še inšpektorja Jožeta, štrudelj in zaželeno bralčevo višino.

Poleg že omenjenih izvrstne stripovske podobe in utrganih zgodb v delu mrgoli hudomušnih besednih iger in posrečenih domislic, med drugim Bukla v zaporniški knjižnici, letališče Brrrrrnik, Jože in Ivanka v znameniti odročeni pozi na palubi Totenika, vesolje – »tam, kjer ni muh« – in še in še tega, kar odlikuje najboljše stripe.

Tatiča se nam kljub svojemu antijunaštvu priljubita, živalske detektivske prigode, kronane z zmagoslavjem pravice, pa kar kličejo k brrrrranju.

Maja Črepinšek – Moj malček

Vseh sedem stripovskih zgodb odlikuje topli humor Majde Koren, ki se mu smejijo otroci in odrasli. Pujsa ga lomita, a ker nista prav pametna ali hudobna in ker ju lumparije nazadnje vedno lopnejo po zadnjici, je bralec ves čas tudi na njuni strani. Stripovska risba Damijana Stepančiča z močnimi konturami in barvnimi ploskvami mojstrsko udejanja živahno dogajanje in humorno plat besedila. Strip je prvovrstno branje tudi za otroke, ki jih daljša besedila še ne pritegnejo. Priporočam!

Fotografija: Maja Črepinšek