Pokličite nas: +386 (0) 14 372 101
  |  
Do brezplačne dostave vam manjka še 25.00
Peter Svetina , , , ,

Čudežni prstan

19.90

 • Ilustracije: Damijan Stepančič
 • Vezava: trda
 • Število strani: 32
 • ISBN: 978-961-6067-74-4
 • Leto izida: 2011
 • Starost: 5+

Ni na zalogi

Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Očarljiva pripoved o iskanju iskrenega prijateljstva. Čudeži se dogajajo, le prepoznati jih je treba!

Peter Svetina nas vedno znova očara z duhovitostjo in prisrčno preprostostjo povedanega. Tokrat z zgodbo o operni pevki Ljudmili Krasinc, ki se je pred kratkim preselila v mesto in si najbolj želi spoznati nove prijatelje. Take prave, s katerimi bi lahko do onemoglosti kramljala in hodila na izlete. Ko nekega dne na nabrežju Ljubljanice kupi čudežni prstan, se zgodi – čudež. In kot se čudežu pogosto dogaja, ga Ljudmila najprej sploh nima za čudež, pač pa za čisto navadno goljufijo.

 

Krasna slikanica, ki je nastala v uspešni in že preizkušeni pisateljsko-ilustratorski navezi Petra Svetine in Damijana Stepančiča.

Peter Svetina
Peter Svetina se je rodil leta 1970 v Ljubljani. Študiral je zlasti v Ljubljani, nekaj malega pa tudi v Pragi. Slovensko književnost, ki jo je študiral, od leta 2003 poučuje na Univerzi v Celovcu. Piše za otroke (več) in za odrasle (manj). Prepričan je, da je za pisanje treba zlasti veliko brati, veliko opazovati in veliko poslušati – pisanje ob vsem tem zavzema manjši del. Z Barbaro, Klaro in Vidom pa s psičko Sintro stanuje v stari hiši na robu Ljubljane, od koder zmeraj znova kam odhaja in se zmeraj znova tja vrača. Njegova dela so prejela najprestižnejše domače in mednarodne nagrade in so izjemno priljubljena tako med literarnimi kritiki kot tudi med bralci. Peter Svetina se je dvakrat (leta 2020 in 2022) uvrstil tudi med šest finalistov za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.
Peter Škerl
Peter Škerl (1973) je diplomiral iz ilustracije in vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Za njim je obširen in prepoznaven ilustratorski opus: ilustrira slikanice in knjige za otroke in mladino, učbenike in priročnike ter objavlja v revijah za otroke. Likovno je opremil tudi številne lutkovne, gledališke ter plesno igrane predstave. S svojimi ilustracijami je opremil več kot sto različnih knjižnih del in prejel veliko pomembnih nagrad, med drugim najvišjo slovensko nagrado Hinka Smrekarja za ilustracije Močvirnikov (2012). Z njimi je bil leta 2014 uvrščen tudi na mednarodno ilustratorsko razstavo v okviru knjižnega sejma v Bologni. Trikrat je bil nominiran za spominsko nagrado Astrid Lindgren in dvakrat za nagrado Hansa Christiana Andersena.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • NAGRADA
 • NOMINACIJA
  Out of stock
 • NOMINACIJA
  USPEŠNICA
Shopping Cart