Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup
 

Knjige

Bratje

24.90

Prevedla: Mateja Seliškar Kenda
Vezava: trda
Število strani: 166

Opis

Eden najuspešnejših belgijskih mladinskih avtorjev Bart Moeyaert se je rodil leta 1964 v Bruggeju, v Belgiji, in ker je na svet privekal kot sedmi sin, je bil njegov boter nihče drug kot kralj Baudouin I. Belgijski.

Knjiga miniaturnih zgodb Bratje vas bo popeljala v otroštvo, polno domislic in zvedavega raziskovanja sveta, majhnih lumparij in bratskih potegavščin, ob katerih pa je ves čas čutiti čudenje nad svetom in povezanost sedmih bratov. Ker so zgodbe kratke, bodo pritegnile bralce začetnike, in ker jih odlikujejo jezikovne vragolije, bodo v njih uživali tudi starejši, vse pa bosta navdušila toplina in humor.

Bart Moeyaert je leta 2019 prejel prestižno nagrado Astrid Lindgren. Brate, zbirko, za katero je Moeyaert prejel nizozemsko nagrado Wouterje Pieterse Prijs za najboljše mladinsko delo leta, je v slovenščino prevedla Mateja Seliškar Kenda.


Mnenja:

Maja Črepinšek – Moj malček

Bart Moeyaert, eden najuspešnejših belgijskih mladinskih pisateljev in prejemnik nagrade Astrid Lindgren, je s kratkimi zgodbami o svojem otroštvu (nanizal jih je kar 42) ustvaril zabavno knjigo, o radoživem raziskovanju sveta; o domislicah, zbadanjih, šalah in potegavščinah; o zanosnih igrah in večnem medsebojnem tekmovanju. Čeprav je kot najmlajši marsikdaj zaostajal za brati in so si ga kdaj pa kdaj privoščili, začutimo močno povezanost med sorojenci. Toplo priporočam!