Pokličite nas +386 (0) 14 372 101
Do brezplačne poštnine ti manjka še 20.00! Nadaljuj nakup

Sponzorji

Sodobnost / Zmenek s knjigo / Sponzorji

Sponzorji knjižne škatle Zmenka s knjigo

Da bo naša knjižna škatla posebno doživetje, so poskrbeli tudi različni posamezniki in podjetja, ki so se pridružila našemu projektu s sponzorskimi izdelki.

ZMENEK S KNJIGO – MESEC JULIJ

Labikum

Zgodbo podjetja Labikum ustvarja Lana, po izobrazbi arhitektka, sicer pa ljubiteljica narave in živali, čaja in dobrih knjig. S svojimi izdelki ustvarja nove svetove, prizadeva si spodbujati kreativnost in razvijati občutek za lepo, tako pri najmlajših kot tudi pri malo starejših, na vseh področjih življenja. Želi si, da bi na enem mestu ponudila le najboljše, trajnostne izdelke iz kvalitetnih materialov, oblikovane in izdelane v Sloveniji. V spletni trgovini Labikum najdete različne lesene dekorativne predmete za dom, izdelke iz tekstila in raznovrstne tiskovine. Na voljo je tudi vedno več kreativnega materiala, ki je okolju, živalim in otrokom prijazen, saj Lana meni, da za ustvarjanje ni treba dodatno obremenjevati okolja, v katerem živimo.

FB: @Labikum
IG: @labikum
SPLETNA STRAN: https://labikum.com/labikum/


Mavelu

Mavelu je spletna ustvarjalna trgovina, ki sledi svetovnim trendom v svetu ustvarjanja. Je pravi raj za ustvarjalke in ustvarjalce  – s samo nekaj kliki si lahko naberete polno košarico stvari, potrebnih za ustvarjanje … Lastnica trgovinice Marina je izdala prvo slovensko e-knjigo za ustvarjanje, redno pa objavlja tudi vodene video nasvete za ustvarjanje s papirjem in drugimi pripomočki.

FB: @mavelucrafts
IG: @marina_mavelu
SPLETNA STRAN: https://www.mavelu.com/


Petriot gin

Destilarna Petriot, kjer nastaja Petriot gin, ima korenine v Beli krajini. Ustanovitelj destilarne je Belokranjec Jurij Petruna, informatik po izobrazbi, pa tudi ljubitelj in poznavalec gina. Navdih za Petriot gin so našli v pestrosti slovenske pokrajine. To so belokranjske breze, prekmurske ravnice, od sonca ožgana kraška zemlja in vonj sena v rezkem alpskem zraku. Čudovite plodove in zelišča slovenske pokrajine so vtkali v avtentičen okus njihovih ginov.

FB: @PetriotGin
IG: @petriotgin
SPLETNA STRAN: https://petriotgin.com/


Najlepši par

Najlepši par ponuja štampiljke in rezalne šablone za veselo in ustvarjalno preživljanje prostega časa. S to trgovinico so na trg prišli tudi slovenski ustvarjalni pripomočki, ki so pri ustvarjalcih vse bolj priljubljeni. Prijazna lastnica Tina je kupcem v veliko pomoč, velikokrat pa deli tudi video nasvete za ustvarjanje z njenimi šablonami in štampiljkami.

FB: @stampiljke.sablone
Youtube kanal
SPLETNA STRAN: https://www.najlepsi-par.si/


Tame’s World

Tame’s World je spletna trgovina z unikatnimi izdelki iz papirja in pripomočki za ustvarjanje. Preizkušenih, kvalitetnih izdelkov in pripomočkov za izdelovanje voščilnic, scrapbooking strani in drugih unikatnih izdelkov (predvsem iz Združenih držav Amerike) na slovenskem tržišču ni bilo, zato so se odločili, da jih približajo tudi slovenskim ustvarjalcem in ustvarjalkam. Tako se je rodila spletna trgovina Tame’s World.

FB: @tamesworldshop
IG: @tamesworldshop
SPLETNA STRAN: https://www.tamesworld.com/


Magdalenčin sadni balzamiko

Sadni balzamiko je aromatični kis, s katerim lahko v še tako kislem dnevu pričarate vznemirljive okuse. Že nekaj kapljic tega balzamika pisane solate dvigne v višave, obogati pa tudi okus divjačine ali rakcev ter sladicam doda nove razsežnosti. Pokusite nekaj novega!

FB: Megyc s.p. Magdalena Gorenc


Oilright

Oilright vam nudi naravi prijazne sveče, izdelane iz odpadnega jedilnega olja; tako predstavlja ekološki način reciklaže olja, ki je sicer velika nevarnost za okolje. Ponuja tudi komplete za domačo izdelavo sveč na enostaven način. Vse izdelke Oilright izdelajo ljudje z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, s čimer jim podjetje pomaga k bolj kakovostnemu življenju.

FB: @oilright.eu
IG: @oilright.si
SPLETNA STRAN: http://www.oilright.si/


Zoki art Illustration

Zoki art Illustration ustvarja profesorica likovne pedagogike, ki je svojo ljubezen našla v ilustraciji. Njeni liki so največkrat igrivi, topli in sanjavi, pogosto pa jih postavi v umirjeno in nadrealno okolje, v katerem s svojimi čustvi najlaže bivajo. Ponavljajoči motivi so otroški, nagajivi in cvetlični. Pri njej najdete čudovite ročne izdelke; od kvalitetnih zvezkov in kazal za knjige do voščilnic, čestitk, magnetkov in zaščitnih mask.

FB: @Zoki.arts
IG: @zoki.art
SPLETNA STRAN: http://zoki.art/


Nelipot

Nelipot je naravna kozmetika za vsakodnevne urbane podvige in življenjske izzive. Že od samega začetka kozmetiko, ki poudarja naravno lepoto in neguje kožo, ustvarjajo ročno in iz naravnih sestavin. Temelj kozmetike Nelipot je trajnost – ta jih vodi pri ustvarjanju izdelkov.

FB: @nelipotdeo
IG:  @nelipot_deo
SPLETNA STRAN: https://www.nelipot.si/


ZMENEK S KNJIGO – MESEC MAJ

Pri Baronu

Pri Baronu je eko kmetija, okusi njihovih eko proizvodov – marmelad, čajev, omak, pesta, likerjev, sokov, čipsov, mesnih proizvodov – pa vas bodo popeljali na idilične pohorske eko vrtove, travnike in v gozdove. Ljubeča skrb se čuti v vsakem grižljaju in požirku Baronove eko ponudbe.

FB: @pribaronu
IG: @ekokmetijabaron
SPLETNA STRAN: http://www.pribaronu.si/


Oljarna Kocbek

Oljarna Kocbek ima bogato tradicijo; dedek Alojz je pravo pot začrtal že leta 1929. Prav ta jim omogoča izdelavo najboljših izdelkov, kar jih lahko naredijo, še vedno pa uporabljajo tudi isti mlin in olje obdelujejo na enak način kot njihov dedek. Strastni so v tem, kar počnejo, in njihov cilj je preprost. Naj gre za bučno olje ali čokolado – izdelati želijo najboljše izdelke.

FB: @kocbek1929
IG: @kocbek.since1929
SPLETNA STRAN: https://kocbek.si/


Mikrozelenje Šebenik

V podjetju Mikrozelenje Šebenik že več kot pet let gojijo mikrozelenje in pšenično travo. Mikrozelenje, ki ga pridelajo v Borovnici, je sveže, lokalno in domače. Pri njih si lahko izberete že vzgojeno mikrozelenje ali pa si naročite komplet za domačo vzgojo in uživate v njegovi rasti.

FB: @mikrozelenjesebenik
IG: @mikrozelenje.sebenik
SPLETNA STRAN: https://www.mikrozelenje.si/


La Popsi

La Popsi so ročno izdelani sadni zamrznjeni deserti odličnih okusov in skrbno izbranih sestavin, primerni tako za otroke kot odrasle. Vsi izdelki so pripravljeni iz najboljšega sadja, so brez umetnih barvil in konzervansov. Ker ne vsebujejo glutena, ne bo nihče prikrajšan za užitek. Za ogromno zabave in okusa ter nič slabe vesti izberite La Popsi!

FB: @LaPopsi
IG: @la.popsi
SPLETNA STRAN: http://www.lapopsi.com/


Semina

Semina d.o.o. je slovensko podjetje, ki trži semenske izdelke pod lastno blagovno znamko Royal Seeds in blagovno znamko Syngenta za profesionalne pridelovalce zelenjave. Semena vrtnin v glavnem pridelujejo v Italiji, Franciji in Srbiji, kjer je podnebje primerno za pridelavo.

FB: @semenaroyalseedsslovenija
SPLETNA STRAN: https://www.semina.si/


Ms. Jam

Kmetija JPK, kot ji po domače že desetletja pravijo domačini, že od nekdaj predstavlja družinsko tradicijo in način preživetja. Od leta 2015 se lahko pohvalijo z lastno blagovno znamko Uroš in Valentina, pod katero prodajajo svoje sadje in iz sadja predelane izdelke. V svoji ponudbi imajo npr. marmelade, bio marmelade, sirupe, marmele …

FB: @urosinvalentina.si
IG: @urosinvalentina
SPLETNA STRAN: https://urosinvalentina.si/


Easy reader

Easy reader je držalo za knjige, ki vam olajša sprehod po straneh vašega izbranega branja. Na  voljo je v več različnih vrstah slovenskega lesa – v jesenovem, hrastovem, orehovem, javorjevem in češnjevem. Zasnovan je bil za enostavnejše in udobnejše branje, njegova uporaba pa je preprosta; z enim samim prstom lahko knjigo držite odprto v sedečem ali ležečem položaju, v naslonjaču, za mizo, na plaži – kjerkoli. Izdelani in ročno obdelani so v Sloveniji.

FB: @easyreadersi
SPLETNA STRAN: https://www.easyreader.si/sl/


Žajfi

Žajfi je blagovna znamka, za katero se skriva več kot 60-letna družinska obrt proizvodnje in prodaje čistil. Je zmes družinske tradicije in strasti do sodobne tehnologije. Danes Žajfi ustvarja že 4. generacija družine, ki poudarja svojo ljubezen do dela, spoštovanje in hvaležnost za vsako naročilo ter skrb do telesa in okolja. V svoji ponudbi imajo različna mila, izberete pa si lahko tudi personalizirana mila s skrivnimi sporočili.

FB: @zajfi
IG: @zajfi.si
SPLETNA STRAN: https://www.zajfi.si/


Glina.si

Izdelki ustvarjalke Tine gline so glineni, naravni in zelo učinkoviti. Glina v kozmetičnih izdelkih je koristna zato, ker je čistilna, zdravilna in popolnoma naravna. Njeno ponudbo sestavljajo izdelki za vsakodnevno uporabo – mila, šamponi, dezodoranti, zobne paste, glinene maske za obraz, kopeli …

FB: @Glina.si 
IG: @glina.si
SPLETNA STRAN: http://www.glina.si/


Milo za drago

Milo za drago je znamka naravne kozmetike, ki je izdelana v majhnih količinah in s poudarkom na naravnih sestavinah in ročni izdelavi. Leta 2012 sta jo zasnovali Alja Fir in Anja Tomažič, po nekaj letih se je pridružila kozmetologinja Katja Schoss, ki skrbi za pripravo receptur in izdelavo kozmetike. Poleg naravne kozmetike ponujajo tudi izdelke iz naravnega kamna in drugih materialov; pod imenom bellaOpera ustvarjajo kamnit nakit s pozlato.

FB: @milozadrago
IG: @bellaoperastudio
SPLETNA STRAN: http://www.milozadrago.si/


Vemles

Vemles je slovensko podjetje, ki izdeluje lesene izdelke. Pri njih lahko najdete držala za telefone, priročne obeske, vozičke, unikatne ure, obešalnike in še mnogo drugih izdelkov.


Aluway 

Podjetje Aluway pod svojo blagovno znamko izdeluje aluminijaste in lesene izdelke za vse priložnosti. Vsi njihovi izdelki so unikatni, ročno izdelani, personalizirani oziroma izdelani po vaših željah.

FB: @aluway
IG: @alu.way


Wave of luck

Wave of luck je spletna trgovina, ki je ustvarjena in posluje v Nemčiji, vendar izdelke pošilja tudi v druge države, vodi pa jo Slovenka. V svojem izboru ponujajo čudovit nakit, zapestnice in elastike iz blaga ter unikatna knjižna kazala, ki jih lahko enostavno zataknete za svoje knjige.

FB: @wave_of_luck
IG: @wave_of_luck
SPLETNA STRAN: https://www.wave-of-luck.com/


ZMENEK S KNJIGO – MESEC MAREC

DOMAtri

Podjetje DOMAtri ponuja naravne lesene izdelke z ročno pobarvanimi dodatki. Njihov navdih je Triglav; trenutno je v obliki naše mogočne gore na voljo obešalnik za ključe, poličnik, magnet in obesek za ključe. Vsi njihovi izdelki vsebujejo tudi možnost nadgradnje posameznega darila z osebnostno noto.

FB: @DOMAtri3
IG: @domatri2864


Malinca

Malinca je spletna trgovina z zdravo prehrano, ki ponuja več kot 1000 zdravih izdelkov najvišje kvalitete, ekološke pridelave in preverjenih dobaviteljev, med katerimi je večina slovenskih. V Malinci najdete tudi naravno kozmetiko, izdelke za eko vrtnarjenje, športne pripomočke in še marsikaj. Poleg tega je Malinca tudi portal za zdravo življenje, saj ponuja več kot 1000 zdravih receptov in nasvete za zdravo življenje, življenjski slog, ki ga priporoča, pa spodbuja tudi branje knjig.

FB: @zdrava.prehrana.recepti
IG: @malincanastja
SPLETNA STRAN: https://www.malinca.si/


Čebelarstvo Ferenčak

Čebelarstvo Ferenčak je podjetje, ki temelji na ljubezni do narave, solidarnosti in stremljenju h kvaliteti. Znanje, tradicija in ljubezen do narave se pri njih odlično dopolnjujejo in nadgrajujejo, saj izkazujejo odgovoren odnos do narave in hkrati strankam nudijo najkvalitetnejši med.

FB: @Čebelarstvo Ferenčak
IG:  @cebelarstvo_ferencak
SPLETNA STRAN: http://www.cebelarstvoferencak.si/


Karbonoir

Karbonoir je slovenska blagovna znamka, ki stremi k visoki kvaliteti in prijaznim cenam. Z ljubeznijo izdelujejo naravne kozmetične izdelke z namenom, da bi ljudem pomagali do naravne lepote in večje samozavesti. Vsi njihovi izdelki vsebujejo skrbno izbrane, telesu prijazne sestavine. Nudijo vegansko in ekološko kozmetiko, izdelki pa vsebujejo aktivirano oglje iz kokosovih lupin brez umetnih substanc.

FB: @Karbonoir
IG:  @karbonoir_kn
SPLETNA STRAN: http://karbonoir.si/


Palačinkomat – Palačinke Takoj!

Palačinke Takoj! so produkt podjetja Palačinkomat, ki že vrsto let ponuja peko palačink na dogodkih. Zdaj so na trgu ponudili tudi mešanico za palačinke v privlačni embalaži in pripravili več različnih okusov, da palačinke lahko enostavno spečete doma tudi sami. Vse, kar je potrebno, je, da dodate vodo – brez mleka, moke ali jajc. Ne spreglejte tudi novega produkta – Miške Takoj!.

FB: @palacinketakoj 
IG: @palacinkomat
SPLETNA STRAN: http://www.palacinkomat.si/


Gogix

Gogix je sestavljanka, ki krepi ročne spretnosti in umske sposobnosti. Primerna je za starejše in mlajše (od treh let naprej), je zabavna, poučna, daje prosto pot domišljiji in nudi veliko možnosti sestave zaradi primerne togosti elementov in spojev. Majhna teža posameznih elementov daje sestavljenim modelom lahkotnost, omogoča pa tudi enostavno razstavljanje.

FB: @gogixigraca
IG:  @gogix_igraca
SPLETNA STRAN: http://www.gogix.si/


JAAC & ZAAK

Podjetje Jaac & Zaak je naravi prijazna trgovina z rastlinskimi svečkami in dišečimi voski, svojo ponudbo pa dopolnjujejo z izparilniki. Njihovi izdelki so prijazni do ljudi, živali in okolja, odišavljeni pa s 100-odstotnimi eteričnimi olji. Želijo postati prvi v izdelovanju čajnih sveč rastlinskega izvora z biorazgradljivo embalažo za enkratno uporabo – embalažo, ki bo privlačno oblikovana in bo med čajnimi svečami definitivno izstopala.

FB: @sojinasvecaEVVA
IG: @jaacandzaak
SPLETNA STRAN: https://jaacandzaak.com/sl


Kofein park

Kofein park preseneča z razvejanostjo svojih produktov; ponujajo namreč vse od čajev, kav do začimb in piškotov. Kave Kofein navdušujejo s kakovostjo, raznolikostjo in prvovrstnim okusom. Pražene so v Sloveniji, kavna zrna pa v Slovenijo pripotujejo z izbranih plantaž. Pakirane v ekološki embalaži ne onesnažujejo okolja, kavna usedlina pa je primerno gnojilo za vaše rastline. Kofein park svoje čaje, ki so pravi eliksir življenja, trži pod znamko Pehta tehta. Najboljše je, da na vseh svojih embalažah nudijo personalizirane napise, zato so njihovi produkti idealni za darilo!

FB: @kofeinpark
IG: @kofeinpark
SPLETNA STRAN: http://www.kofe-in.si/


Foxboutique

V trgovini Foxboutique v starem mestnem jedru Ljubljane najdete unikatna darila za svoje najbližje, izdelke za dom in prosti čas. Ekipa Foxboutique za vas izdeluje unikatne, kreativne in uporabne izdelke, ki vabijo, da na svet pogledate z zabavne perspektive. Njihova zgodba se prične in konča pri trajnostnem – prav vsak vidik njihovih izdelkov je okolju in ljudem prijazen.

FB: @foxboutique
IG: @foxboutique.si
SPLETNA STRAN: http://www.foxboutique.si/


Your soul time

Your soul time je trgovina s kadili, zelišči in dišavami za privabljanje dobre energije in ustvarjanje magičnega vzdušja. Njihovi izdelki vam bodo v kaotičnem svetu pomagali ustvariti čas zase.

FB: @yoursoultime
IG: @yoursoultime.si
SPLETNA STRAN: https://yoursoultime.si/


Anja Petrarca Illustration

Anja Petrarca ustvarja personalizirane ilustracije, ki jih riše tudi po naročilu, in prodaja izdelke z lastnimi ilustracijami. Med njimi lahko najdete majice, skodelice, nalepke, kazala in še mnogo več, ilustrirala pa je tudi tri otroške slikanice.

FB: @ancadraws 
IG: @ancadraws
ETSY TRGOVINA: https://www.etsy.com/shop/aniacreativestudio


Moi Style

Pri podjetju Moi Style ročno izdelujejo unikatne, skrbno in domiselno narejene izdelke. Vse svoje izdelke lahko opremijo z osebnim sporočilom ali jih prilagodijo glede na potrebe stranke. Iz ljubezni do narave in lesa za znamko stojita inženir in ekonomistka, ki za izdelke uporabljata slovenski les s svoje kmetije. Podjetje slovi po lesenih metuljčkih, ponuja pa tudi obeske, kravate, nakit …

FB: @wood.moi
IG: @woodbymoistyle
SPLETNA STRAN: https://moi-style.com/


Črno zrno

Vrhunske »specialty« kave prihajajo neposredno od majhnih pridelovalcev iz različnih regij Kolumbije. Gre za t. i. single origin, tj. kave z geografskim poreklom, kar pomeni, da se na njihovi aromi in okusu odražata okolje, v katerem je kava zrasla, in način njene obdelave. Kavo ČRNO ZRNO v majhnih količinah in vedno svežo praži lokalna pražarna STOW, ki z individualnim pristopom k vsaki kavi skrbi za to, da v polnosti razvije svoje naravne danosti. Doživite magijo kolumbijskih kav v svoji skodelici!

FB: @crnozrnocoffee
IG: @crno_zrno
SPLETNA STRAN: http://www.crnozrno.com


Yankee Candle

Yankee Candle® je ena izmed vodilnih blagovnih znamk na svetu, sedaj pa se preko uvoznika lahko kakovostne ameriške sveče in dišave kupijo tudi pri nas. Njihove sveče odlikuje trajna kvaliteta – od prvega do zadnjega trenutka stenja. Vse sveče imajo najčistejši in najbolj osvežilen vonj, ki s časom ne izgubi na svoji intenziteti. Toda Yankee Candle® vam kot dišave za dom ne ponuja le sveč, temveč tudi osvežilce za avto, čajne svečke, dišeče palčke v steklenici, dišeči vosek in še marsikaj drugega.

FB: @Yankeecandleslovenija
IG: @yankeecandlesi
SPLETNA STRAN: http://www.yankeecandle.si/


Ziva Bowl

Ziva Bowl je hitro pripravljen, vendar kvaliteten obrok, ki vsebuje mešanico semen, oreščkov in sadja. Gre za hitro pripravo uravnoteženega obroka, bogatega z vlakninami, omega 3 maščobami in beljakovinami, brez žit in dodanega sladkorja. Hranljiva malica, ki napolni z energijo.

FB: @zivabowl 
IG: @zivabowl_
SPLETNA: https://www.zivabowl.com/


BeeZeeb

Čebelje krpice je navdihnila želja po zmanjševanju plastičnih odpadkov. Gre za povoščene krpice, ki so okolju prijazna alternativa plastični foliji za živila, hrano ohranjajo svežo, uporabne pa so večkrat. Izdelane so iz 100-odstotnega bombažnega blaga, čistega čebeljega voska, bio kokosovega olja, bio jojobinega olja in ročno nabrane smrekove smole iz slovenskih gozdov.

FB: @beezeeb.si
SPLETNA STRAN: https://beezeeb.si/


Escobar kava

V Escobar pražarnici vrhunsko kavo pražijo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamejo, da je tak način najboljši, da bi iz kavnih zrn izvabili prave arome in okus. Kave nikoli ne skladiščijo, saj vsak dan meljejo svežo. Poleg dveh stalnih hišnih mešanic Skodelica kave in Kapučino imajo v ponudbi tudi izbrane visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Ker kave uvažajo z manjših družinskih farm, lahko končnemu potrošniku predstavijo tudi določene kavne nasade in ljudi, ki kavo pridelujejo. Tako izražajo svojo zavezo k trajnostnemu razvoju in o tem izobražujejo tudi kupce.

FB: @EscobarCoffee
IG: @escobar_coffee
SPLETNA: http://www.escobar.si/